Logo

Κυβερνο-επίθεση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες - Πέτσας: Ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα



 
 

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι ιστοσελίδες του Πρωθυπουργού, υπουργείων αλλά και των σωμάτων ασφαλείας.

Από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, δεν φορτώνουν οι σελίδες της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής.

Προβλήματα στο «φόρτωμα» παρουσίαζουν το βράδυ της Πέμπτης οι ιστοσελίδες των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χάκερ κατάφεραν να μπλοκάρουν την πρόσβαση στους χρήστες του διαδικτύου που ήθελαν να περιηγηθούν στις κυβερνητικές ιστοσελίδες και στα site των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το πρόβλημα λύθηκε λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Πέμπτης μετά από ένα διαδικτυακό μπλακ άουτ για πάνω από μιάμιση ώρα.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, Τούρκοι χάκερ είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου και του υπουργείου Οικονομικών.

Πέτσας: Κυβερνοεπίθεση με τη μέθοδο DDoS

Στις κυβερνοεπιθέσεις άγνωστων χάκερς σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τα μεσάνυχτα, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι επρόκειτο για επίθεση με την μέθοδο DDoS και πως άμεσε ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά αντίμετρα.

"Σήμερα το βράδυ πραγματοποιηθηκε «κυβερνοεπιθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS.

Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμενων ιστοσελίδων. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανηλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών" αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ.Πέτσα.

Τι είναι η επίθεση DDoS

Οι επιθέσεις με τη μέθοδο DDoS (Distributed Denial of Service) είναι ευρέως διαδεδομένες διεθνώς.
Δεν απαιτείται κάποιος ειδικός εξοπλισμός πέρα από γνώσεις και συντονισμό. Μια επίθεση DDoS απαιτεί έναν αριθμό από υπολογιστές και ειδικό λογισμικό που να έχει προγραμματιστεί να «χτυπάει» μια υπηρεσία και γραμμές σύνδεσης στο διαδίκτυο. Απαιτεί επιπλέον κάποιον μηχανισμό συντονισμού μεταξύ των σημείων επίθεσης, δηλαδή διαφορετικών υπολογιστών και προγραμμάτων ή και χειριστών. Οι επιθέσεις αυτού του είδους γίνονται συνήθως από ομάδες συνεργαζόμενων χάκερ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις