Logo

Δύο κρούσματα κοροναϊού στη Γερμανία - Στους 106 οι θάνατοι



 
 

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία καθώς εκδηλώθηκε και δεύτερο κρούσμα του κοροναΐου.

Η γερμανική εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Webasto ανακοίνωσε ότι και δεύτερος εργαζόμενος προσβλήθηκε από τον ιό.

Πρόκειται για εργαζόμενο που μολύνθηκε από τον κορονοϊό μετά την επίσκεψη συναδέλφου του από την Κίνα στην έδρα της εταιρείας στο Στόκντορφ της Βαυαρίας.

Χθες, Δευτέρα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως Κινέζος εργαζόμενος από τη Σαγκάη βρέθηκε θετικός στον ιό όταν επέστρεψε στην Κίνα έπειτα από επίσκεψή του στην έδρα της εταιρείας.

Σήμερα, η Webasto επιβεβαίωσε και το δεύτερο κρούσμα. «Η εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Webasto επιβεβαιώνει πως το πρόσωπο που μολύνθηκε από τον κορονοϊό είναι από το Στάρνμπεργκ και εργάζεται στην έδρα της εταιρείας στο Στόκντορφ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της.

Η εταιρεία έχει 11 εγκαταστάσεις στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και στην Ουχάν, το επίκεντρο του κορονοϊού.

Ο 33χρονος Γερμανός που κόλλησε τον κορονοϊό, εκτιμάται ως το πρώτο εκτός Ασίας κρούσμα επιμόλυνσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Βαυαρίας Μέλανι Χουμλ, ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται σε καραντίνα σε κλινική του Μονάχου. Ταυτόχρονα ελέγχονται περίπου ακόμη 40 άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή είτε ο ίδιος είτε η συνεργάτιδα της εταιρείας από την Κίνα, η οποία επισκέφθηκε την έδρα της Webasto στην Γερμανία κατά το διάστημα από 19 έως 23 Ιανουαρίου. Η γυναίκα παρουσίασε συμπτώματα κατά την πτήση της επιστροφής της στην Κίνα, αλλά διαγνώσθηκε μόλις στις 26 Ιανουαρίου, ενώ ο άνδρας από την Γερμανία βρισκόταν ακόμη και χθες στην εργασία του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησαν οι υγειονομικές αρχές της Βαυαρίας σε συνέντευξη Τύπου, ο 33χρονος ασθενής είναι πατέρας παιδιού προσχολικής ηλικίας το οποίο πηγαίνει σε παιδικό σταθμό.

106 τα θύματα του κοροναϊου

Στο μεταξύ αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί νέος κοροναϊός στην Κίνα, με 106 νεκρούς και σχεδόν 1.300 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι στην κεντρική Κίνα, όπου ξέσπασε η επιδημία, έκαναν λόγο για 24 νέους θανάτους και 1.291 κρούσματα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο αριθμός των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό ανέρχεται σε πάνω από 4.000 σε όλη την κινεζική επικράτεια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις