Logo

Κοροναϊός: 132 θάνατοι, 5.974 κρούσματα - Ματαιώσεις πτήσεων



 
 

Ανεβαίνει η λίστα των θανάτων από το νέο κοροναϊό, ενώ χιλιάδες είναι τα κρούσματα.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό σε όλη την επικράτεια της χώρας της Ασίας αυξήθηκε σε 132, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.459 νέα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 5.974 άτομα.

Χιλιάδες τα ύποπτα κρούσματα

Την ίδια ώρα αυξάνεται και ο αριθμός των ύποπτων ως κρουσμάτων του νέου κοροναϊού που ανέρχονται σε 9.239.
Τα στοιχεία δείχνουν πως το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό ξεπέρασε αυτόν των κρουσμάτων του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ).
Υπενθυμίζεται πως ο νέος κοροναϊός εμφανίστηκε το Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας στην κεντρική Κίνα και εξαπλώθηκε ταχύτατα σε πολλές κινεζικές πόλεις και σε πάνω από 12 χώρες του εξωτερικού. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος εκτός Κίνας.

Επτά κρούσματα στα Μαλαισία - Ένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κρούσμα του νέου κοροναϊού επιβεβαιώθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για μέλος οικογένειας που αφίχθη στη χώρα από την πόλη Ουχάν.

Εξάλλου, το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι εντοπίστηκαν ακόμα τρία κρούσματα του νέου κοροναϊού, γεγονός που αυξάνει το σύνολό τους σε επτά. Ολοι οι ασθενείς είναι Κινέζοι υπήκοοι.
Τα τρία νέα κρούσματα είναι κοριτσάκι τεσσάρων ετών, 52χρονος άνδρας και η μητέρα δύο παιδιών που είχε ήδη επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί, διευκρίνισε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας.

Τέταρτο κρούσμα σε Γαλλία και Γερμανία

Την ίδια ώρα αναστάτωση επικρατεί στην Ευρώπη, καθώς στη Γερμανία επιβεβαιώθηκαν τέσσερα περιστατικά ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κινεζικό κοροναϊό. Ολοι οι ασθενείς εργάζονται στο ίδιο τμήμα της εταιρίας εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας Webasto, η οποία έχει έδρα το Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βαυαρικού υπουργείου Υγείας, ο 33χρονος άνδρας που διαγνώσθηκε ήδη προχθές (Δευτέρα) το βράδυ, θεωρείται ότι επιμολύνθηκε από τον ιό από Κινέζα συνεργάτιδα, η οποία είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Γερμανία κατά το διάστημα 18η-23η Ιανουαρίου.
Η ίδια παρουσίασε συμπτώματα της νόσου κατά την επιστροφή της στην Κίνα, αλλά διαγνώστηκε μόλις τρεις μέρες μετά, όπως και οι γονείς της.
Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές εξέτασαν περίπου 40 άτομα του στενού επαγγελματικού και οικογενειακού περιβάλλοντος του εργαζομένου. Οι υπόλοιποι τρεις Γερμανοί ασθενείς είχαν έρθει σε επαφή με τον 33χρονο...

Αναστέλλονται πτήσεις προς Κίνα

Η αγγλική αεροπορική εταιρεία British Airways προχώρησε σε αναστολή των απευθείας πτήσεων από και προς την Κίνα, μετά τις ειδοποιήσεις των βρετανικών Αρχών για τα ταξίδια στη χώρα, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.
«Ζητούμε συγνώμη στους πελάτες για την ταλαιπωρία, αλλά η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η προτεραιότητά μας", αναφέρει σε ανακοίνωση της η αεροπορική εταιρεία.

Σε ματαιώσεις πτήσεων προχώρησαν  και άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Η χαμηλού κόστους εταιρεία της Νότιας Κορέας Air Seoul ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς την Κίνα εξαιτίας της ανησυχίας των ταξιδιωτών για τον κοροναϊό.

Η United Airlines αναστέλλει 24 προγραμματισμένες πτήσεις από τις ΗΠΑ προς το Πεκίνο, το Χονγκ Κονγκ και την Σανγκάη, για το διάστημα 1 με 8 Φεβρουαρίου, εξαιτίας της ραγδαίας μείωσης της ζήτησης.

Χωρίς ζεστά γεύματα στα αεροπλάνα

Εξάλλου, αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν πως στους επιβάτες σε κάποιες πτήσεις προς την Κίνα, δεν θα προσφέρονται ζεστά γεύματα, κουβέρτες και εφημερίδες, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Η China Airlines και η τοπική θυγατρική της, η Mandarin Airlines, σταμάτησαν από την Δευτέρα να προσφέρουν στις πτήσεις τους ζεστά γεύματα και αντικατέστησαν τα τραπεζομάντηλα και τις υφασμάτινες πετσέτες με χαρτοπετσέτες στις πτήσεις τους στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ. Επίσης σταμάτησαν να παρέχουν στους επιβάτες κουβέρτες, μαξιλάρια, πετσέτες, περιοδικά και εφημερίδες.

Η αεροπορική εταιρεία της Ταϊβάν China Airlines ανέφερε ότι ενθαρρύνει τους επιβάτες να παίρνουν στις πτήσεις τα δικά τους μπουκάλια με ροφήματα και ότι θα περιορίσει τα επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα.

Η Tigerair Taiwan ανακοίνωσε ότι "η θήκη στην πλάτη του καθίσματος θα περιέχει μόνο την χαρτοσακούλα και το εγχειρίδιο ασφαλείας του αεροσκάφους", ενώ δεν θα διατίθενται προϊόντα duty-free.

Η Thai Airways απολυμαίνει ψεκάζοντας την καμπίνα των επιβατών και το πιλοτήριο σε όλες τις πτήσεις που επιστρέφουν από την Κίνα και από προορισμούς υψηλού κινδύνου.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Singapore Airlines και η Cathay Pacific, επιτρέπουν στο πλήρωμά τους να φοράνε τις ιατρικές μάσκες στις πτήσεις στην Κίνα, ενώ η American Airlines παρέχει μαντιλάκια για την απολύμανση των χεριών στις αεροσυνοδούς και στους ιπτάμενους φροντιστές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-1-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις