Logo

Συμβούλιο της Επικρατείας: Οι υποψήφιοι για τις θέσεις του προέδρου και ενός αντιπροέδρου



 
 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωσταντίνος Τσιάρος κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιομ  που συνεδρίασε την Πέμπτη, τα ονόματα των υποψηφίων για την κάλυψη των θέσεων του προέδρου και ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Ο δρόμος για την επιλογή νέου προέδρου στο ΣτΕ άνοιξε μετά την παραίτηση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που ακολούθησε την εκλογή της ως Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ειδικότερα, για την θέση του προέδρου του ΣτΕ υποψήφιοι είναι . οι αντιπρόεδροι Αθανάσιος Ράντος, Μαίρη Σάρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και Δημήτρης Σκαλτσούνης.

Επίσης, υποψήφιοι για τη θέση ενός προέδρου του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είναι οι  σύμβουλοι Επικρατείας: Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Τσιμέκας, Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Μαρκάτης και Παναγιώτα Καρλή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης  ως προς τα ονόματα των υποοψηφίων που θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις   τήρησε την επετηρίδα. 

Όσον αφορά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι  υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και εν συνεχεία ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις