Logo

Κορονοϊός: Στους 427 οι νεκροί - 20.400 τα κρούσματα - θρίλερ με κρουαζιερόπλοιο [βίντεο]



 
 

Διαρκώς αυξάνονται τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι από το νέο κορωνοϊό στην Κίνα. 

Μέσα σε ένα 24ωρο παρουσιάστηκαν 3.235 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών στην χώρα στους 20.400 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, σημειώθηκαν 64 νέοι θάνατοι στην επαρχία Χουμπέι εξαιτίας του 2019-nCoV, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 425 νεκρούς στην Κίνα και 427 συνολικά, αν προστεθούν δύο Κινέζοι που έχασαν τη ζωή τους στις Φιλιππίνες την Κυριακή και στο Χονγκ Κόνγκ χθες, Δευτέρα.

Από τους νέους θανάτους, οι 48 καταγράφηκαν στη Γουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι.

Το σύνολο των κρουσμάτων στην Κίνα ανερχόταν ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε 20.438.

Σύλληψη γυναίκας που απέκρυψε ότι είχε έρθει σε επαφή με ασθενή

Στο μεταξύ η αστυνομία της Κίνας συνέλαβε μια γυναίκα διότι «απέκρυψε εσκεμμένα» ότι είχε έλθει σε επαφή με κάποιον από περιοχή που πλήττεται από τον νέο κορωνοϊό.

Η γυναίκα συνελήφθη καθώς οι κινεζικές αρχές θέτουν στην απομόνωση για 14 ημέρες όσους επισκέφτηκαν την επαρχία Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο 2019-nCoV τον Δεκέμβριο.

Οι αρχές έχουν απειλήσει ότι θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε οποιονδήποτε παραβιάζει τον νόμο. Δικαστήριο στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ έχει διαμηνύσει πως όποιος μεταδίδει εσκεμμένα τον κορωνοϊό θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με την ποινή του θανάτου!

Αναστάτωση στο Χονγκ Κονγκ

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για 39χρονο ασθενή που υπέκυψε.

Στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ έχουν επιβεβαιωθεί 15 κρούσματα.

Για το λόγο αυτό οι τοπικές αρχές έχουν κλείσει τις περισσότερες από τις εισόδου από την Κίνα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την επέκταση του ιού στην περιοχή τους.

Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο με 3.700 επιβαίνοντες στην Ιαπωνία

Συναγερμός έχει σημάνει και στις ιαπωνικές αρχές οι οποίες προσπαθούν να εξακριβώσουν σήμερα την κατάσταση υγείας των 3.711 επιβαινόντων σε κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται κοντά στο Τόκιο.

Στο πλοίο είχε παρουσιαστεί κρούσμα του κορωνοϊού σε ηλικιωμένο επιβάτη που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 25 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για το πλοίο "Diamond Princess" της αμερικανικής εταιρείας Princess Cruises θυγατρική της Carnival Corp, με 2.666 επιβάτες και των 1.045 μέλη του πληρώματος.

Μια επιβάτης που ταξιδεύει μαζί με τη μητέρα της δήλωσε σήμερα στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TBS ότι «ζητήθηκε από όλους τους επιβάτες να μείνουν μέσα στις καμπίνες τους εν αναμονή της υποβολής τους σε εξετάσεις για τον εντοπισμό του ιού».

Στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα του 2019-nCoV, τα τέσσερα χωρίς κανένα σύμπτωμα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες Δευτέρα.

Από το Σάββατο, η χώρα δεν επιτρέπει την είσοδο σε ξένους που διέμειναν πρόσφατα στην κινεζική επαρχία Χουμπέι που είναι το επίκεντρο της επιδημίας, στην κεντρική Κίνα.

Δείτε το κρουαζιερόπλοιο που έχει τεθεί σε καραντίνα στην Ιαπωνία

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις