Logo

Κορονοϊός: Στους 723 οι θάνατοι - Θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο στην Ιαπωνία



 
 

Δραματική αύξηση παρουσιάζει η λίστα θανάτων από τον κορονοϊό.

Μέσα σε ένα 24ωρο υπέκυψαν 86 ασθενείς, ανεβάζοντας τους νεκρούς σε 723 από την ημέρα έναρξης της επιδημίας  πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας, στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, καταγράφηκαν επιπλέον 81 θάνατοι, εκ των οποίων 67 στην πόλη Ουχάν.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες, Παρασκευή, 3.399 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Αυξάνονται τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Στο μεταξύ αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στο κρουαζιερόπλοιο "Diamond Princess" το οποίο είναι σε καραντίνα και χιλιάδες επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι, ανοιχτά της Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία.

Ήδη 61 επιβαίνοντες έχουν προσβληθεί από τον νέο κορoνοϊό, ενώ οι υπόλοιποι 2.500 επιβαίνοντες φορούν μάσκες και ζουν με την αγωνία.

Το Diamond Princess έχει τεθεί από την περασμένη Δευτέρα σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η κατάσταση στο κρουαζιερόπλοιο δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί εντυπωσιακά τις επόμενες ημέρες.

Τα συνεργεία ελέγχου εκτιμούν πως είναι σχεδόν αναπόφευκτη την περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Μέτρα της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας

Την ίδια ώρα η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA έλαβαν από χθες, Παρασκευή, μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού στους επιβάτες άλλων κρουαζιεροπλοίων, υιοθετώντας αυστηρό πρωτόκολλο για επισκέπτες και πληρώματα που έχουν ταξιδέψει από και προς τη Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Ειδικότερα, απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει από την Κίνα, έχουν επισκεφτεί ή έχουν περάσει μέσω αερολιμένα από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο μέσα σε διάστημα 14 ημερών πριν από την επιβίβαση τους.

Επίσης, απαγορεύεται η επιβίβαση σε όλα τα άτομα που, μέσα σε 14 μέρες πριν από την επιβίβαση τους, έχουν έρθει σε επαφή, έχουν βοηθήσει οποιονδήποτε που έχει διαγνωστεί ή ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό ή που είναι υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανό κρούσμα κορονοϊού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις