Logo

«Θρίλερ» με την εξαφάνιση της Βαλεντίν: Μαραθώνια κατάθεση του πατέρα της που οδηγείται στον εισαγγελέα [βίντεο+φωτο]



 
 

Για νέα τροπή στο «θρίλερ» της εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν Αμπελκά από το Κογκό κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές μετά την εκ νέου κλήση του πατέρα της για κατάθεση.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του κοριτσιού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου 20219 από το Παγκράτι, οδηγήθηκε τη Δευτέρα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και έδωσε διαδοχικές καταθέσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η κόρη του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο πατέρας κλήθηκε προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε, αλλά και με την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής και ξανά έπειτα από τρεις ημέρες.

Όπως λένε οι πληροφοριες, οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν και πάλι τον πατέρα της Βαλεντίν για κατάθεση μετά τις δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη.

Θα πρέπει εδώ να υπενθυμιστεί ότι ο πατέρας δήλωσε την εξαφάνιση της 7χρονης μία ημέρα αφού χάθηκαν τα ίχνη της, υποστηρίζοντας  πως την έψαξε για λίγο πεζός και μετά επέστρεψε στο σπίτι τους, όπου τον πήρε ο ύπνος.

Ο πατέρας μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη υποστήριξε ότι ον είχαν προσεγγίσει από μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, προτείνοντάς του να δώσει το ανήλικο κορίτσι για υιοθεσία. Μάλιστα, είπε ότι τον είχαν πλησιάσει δύο φορές για το ίδιο ζήτημα. Την πρώτη φορά όσο ήταν στη Λέσβο και άλλη μία όταν είχε πια εγκατασταθεί στο Παγκράτι. 

Στο κινητό τηλέφωνο του Αμπελκά, που είχε κατασχεθεί από την πρώτη στιγμή από τις διωκτικές αρχές,  βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινωνίες με άτομα από τη Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση της κόρης του. 

Σημειώνεται, πως στη Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του Αμπελκα και εξετάζεται το ενδεχόμενο η γυναίκα αυτή να πήρε μαζί της το παιδί με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία, λαμβάνοντας κάποιο χρηματικό ποσό για την πράξη της. 

Όπως λένε οι πληροφορίες η νέα κατάθεση του Αμπελκά παρουσιάζει κάποια «κενά» και πιθανότατα δεν έχει πει όλη την αλήθεια, ενώ οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση και από τον συγκάτοικό του. 

Στον εισαγγελέα ο πατέρας της Βαλεντίν και έξι φίλοι του 

Οι διωκτικές αρχές, τελικά, έθεσαν υπό κράτηση τον Αμπελκά και ακόμα έξι φίλους του προκειμένου αύριο Τετάρτη να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα, καθώς διαπίστωσαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών ενώ εντόπισαν και στο χώρο που διαμένουν ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Παράλληλα, έχουν ζητήσει και τη  συνδρομή των γαλλικών Αρχών για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο το παιδί να βρίσκεται στη Γαλλία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμπελκά καταθέτοντας στους αστυνομικούς τους είπε πως πιστεύει ότι η Βαλεντίν ζει και θα βρεθεί, ενώ επέμεινε στην αρχική του καταγγελία, ότι η κόρη του χάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου στο δρόμο για το σούπερ μάρκετ στο Παγκράτι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις