Logo

Βρέθηκε η Βαλεντίν: Ζει στη Γαλλία με την μητέρα της υποστηρίζει ο πατέρας που διώκεται για κακούργημα



 
 

Βρέθηκε σώα σήμερα, Τετάρτη, η επτάχρονη Βαλεντίν που αγνοούνταν από τις 23 Δεκεμβρίου από το Παγκράτι.

Το κορίτσι εντοπίστηκε στην Γαλλία και είναι καλά στην υγεία της.

Η Valentine Ablavykaka βρέθηκε μετά από τη συδρομή των γαλλικών αρχών στις οποίες απευθύνθηκε η αρμόδια υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των αναζητήσεων για τον εντοπισμό του κοριτσιού.

Οι ελληνικές αρχές είχαν ζητήσει, επίσης, τη συνδρομή της Europol και της Interpol.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή από το Κονγκό ήταν μαζί με συγγενείς της μητέρας της η οποία έχει πεθάνει.

Ο πατέρας της μικρής έδωσε χθες, Τρίτη, μαραθώνια κατάθεση στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, σχετικά με τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε, αλλά και με την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο δύο φορές, μία ημέρα και τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνιση της επτάχρονης.

Τον πατέρα ...πρόδωσε εισιτηρίο αλλά και πλαστή ταυτότητα που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, καθώς σχεδίαζε να πάει και αυτός στη Γαλλία όπου είναι η κόρη του.

Ο πατέρας "έσπασε" και παραδέχθηκε πως η κόρη του έχει πάει σε συγγενείς της συζύγου του στη Γαλλία.

Μάλιστα, παρουσία αστυνομικών, ο πατέρας είχε σήμερα, Τετάρτη,  βιντεοκλήση με τη Βαλεντίν η οποία έδειχνε χαρούμενη από τη νέα της ζωή.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από την Αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019, προέκυψαν τα ακόλουθα:

  • ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό,   
  • η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο,
  • για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία - βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται".

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο πατέρας της επτάχρονης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για την απαγγελία ποινικών διώξεων για την πλαστή ταυτότητα και άλλα παραστατικά προκειμένου να ταξιδέψει στη Γαλλία για να βρει την κόρη του.

Πάντως, μετά την ομολογία του για τη σκηνοθετημένη εξαφάνιση της κόρης του, αναμένεται να ασκηθεί σε βάρος του και συμπληρωματική δίωξη.

Ζει η μητέρα της Βαλεντίν;

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν. Ο πατέρας της κατά τη μαραθώνια κατάθεσή του  ομολόγησε ότι ο ίδιος έστειλε το παιδί του στη Γαλλία με την αδελφή της μητέρας της Βαλεντίν για να έχει ένα καλύτερο μέλλον, αλλά επειδή φοβήθηκε δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού.

Ωστόσο, σύμφωνα με το anikolouli.gr, η γυναίκα που φέρεται ως αδελφή της μητέρας της Βαλεντίν  και βρίσκεται παράνομα στη Γαλλία ισχυρίζεται πλέον στις στις γαλλικές Αρχές πως δεν είναι θεία αλλά η βιολογική μητέρα του παιδιού, την οποία όμως ο Αμπελκά (ο πατέρας της 7χρονης) την είχε παρουσιάσει ως νεκρή.

Κατόπιν όλων αυτών οι  ελληνικές σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές θα προχωρήσουν και σε εξέταση DNA για να διαπιστώσουν τον πραγματικό βαθμό συγγένειας όλων των εμπλεκομένων.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενςο υποστήριξε ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού, η οποία του ζήτησε να πάει το παιδί στη Γαλλία και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού.

Ποινική δίωξη στον πατέρα της Βαλεντίν

Κατηγορούμενος για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα είναι ο πατέρας της Βαλεντίν μετά τη δίωξη που άσκησε σε βάρος του ο εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας μαζί με άλλον έναν αλλοδαπό, διώκονται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού. Επίσης στη δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας περιλαμβάνονται και τα πλημμελήματα της κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές.

Άλλοι έξι συλληφθέντες για την υπόθεση διώκονται για παράνομη παραχώρηση διαμονής.

Η υπόθεση μετά την άσκηση των διώξεων ανατέθηκε στον 12ο τακτικό ανακριτή στον οποίο θα απολογηθεί ο πατέρας της Βαλεντίν και οι συγκατηγορούμενοί του 

Ο ίδιος ο Αμπελκά είπε στους δημοσιογράφους πως δεν  γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως «το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω.  Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι. Το παιδί ταξίδεψε στις 21 /12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο αλλά φίλη μου και σήμερα το πρωί στη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης η γυναίκα δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κογκό και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στη χώρα σας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις