Logo

Κοροναϊός COVID-19: 1.370 νεκροί - Πάνω από 60.000 κρούσματα



 
 

Ραγδαίες διαστάσεις έχει πάρει η επιδημία από τον κορονοϊό COVID-19, καθώς τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 60.350 και τους θανάτους ασθενών να ανέρχονται σε περίπου 1.370 ασθενείς.

Όπως ανακοινώθηκε από τις κινεζικές αρχές, ο αριθμός των θανάτων στην επαρχία Χουμπέι αυξήθηκε κατά περίπου 250 μέσα σε μία ημέρα!

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών, Μάικ Ράιαν δήλωσε πως τα κρούσματα του νέου κορονoϊού δεν αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς εκτός της Κίνας με εξαίρεση τους επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο, που βρίσκεται σε καραντίνα, σε λιμάνι της Ιαπωνίας.

Ως προς την αύξηση των κρουσμάτων κατά 14.000 σε μία ημέρα, το απέδωσε πως η μόλυνση επιβεβαιώνεται με ακτινογραφία θώρακα και όχι μόνο μέσω αιματολογικών εξετάσεων.

Πρώτος θάνατος στην Ιαπωνία, 15ο κρούσμα στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα παγκόσμια είναι η ανησυχία λόγω των κρουσμάτων σε πολλές χώρες του κόσμου.

Tην Πέμπτη ανακοινώθηκε πως στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε το 15ο κρούσμα του κορονοϊού. Πρόκειται για ασθενή που επέστρεψε στις ΗΠΑ από την Κίνα και νοσηλεύεται σε απομόνωση, σε νοσοκομείο στο Τέξας.

Στο  μεταξύ η Ιαπωνία ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο λόγω του κοροναϊού. Πρόκειται για μια 80χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν από την 1η Φεβρουαρίου, με συμπτώματα πνευμονίας.

44 νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Στην Ιαπωνία συνεχίζεται και το θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο "Diamond Princess", όπου επιβεβαιώθηκαν ακόμα  44 κρούσματα του ιού.

Από τους συνολικά 3.500 επιβαίνοντες, επιβάτες και μέλη του πληρώματος, συνολικά 218 άτομα που έχουν προσβληθεί.

Το πλοίο παραμένει σε καραντίνα σε θαλάσσια περιοχή λίγο έξω από το λιμάνι στη Γιοκοχάμα.

Σε καραντίνα πόλη στο Βιετνάμ

Μια μικρή πόλη 10.000 κατοίκων κοντά στην πρωτεύουσα Ανόι, έχει τεθεί σε καραντίνα στο Βιετνάμ, καθώς εντοπίστηκαν πέντε νέα κρούσματα του COVID-19.

Στη Σιγκαπούρη καταγράφηκαν οκτώ νέα κρούσματα που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 58. Από αυτούς, 15 έχουν αναρρώσει και έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Η Apple επαναλειτουργεί υποκαταστήματα στο Πεκίνο

 

Πάντως, υπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα ως προς την αντιμετώπιση της επιδημίας.

 

Η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών Apple προγραμματίζει να επαναλειτουργήσει ορισμένα υποκαταστήματα της στο Πεκίνο από την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, αλλά με περιορισμένο ωράριο, σύμφωνα με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της. Όμως πολλά από τα υποκαταστήματά της στην ηπειρωτική Κίνα θα παραμείνουν κλειστά ως μέτρο προφύλαξης από τον κοροναϊό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις