Logo

Κοροναϊός: Ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπή - Θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο



 
 

Ο πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό COVID-19 στην Ευρώπη, καταγράφηκε στη Γαλλία.

Όπως ανακοίνωσε η Γαλλίδα Υγείας, Ανιές Μπουζίν, πρόκειται για 80χρονο Κινέζο τουρίστα που βρισκόταν επίσκεψη στο Παρίσι.

Οπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο 80χρονος νοσηλευόταν μαζί με την κόρη του στο νοσοκομείο «Bichat» του Παρισιού από τις 25 Ιανουαρίου. Και οι δυο τους που προέρχονταν από την επαρχία Χουμπέι, είχαν υποβληθεί σύμφωνα με την υπουργό σε πολύ αυστηρά μέτρα απομόνωσης.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση υγείας της κόρης του, δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται προσεχώς να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής μόνο τρεις θάνατοι από τον κοροναϊό είχαν σημειωθεί εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, στις Φιλιππίνες, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία.

Στο μεταξύ η Κίνα κατέγραψε 143 νέους θάνατους αλλά και μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων που ανήλθαν σε 2.641 τα μεσάνυκτα της Παρασκευής.

Ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα έχει αυξηθεί σε 1.523 και των κρουσμάτων σε 66.492.

Σήμερα, Σάββατο, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της ασθένειας, επιτρέποντας σταδιακά το άνοιγμα επιχειρήσεων.

67 νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Στο μεταξύ συνεχίζεται το θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο "Diamond Princess" που είναι σε καραντίνα στην Ιαπωνία.

Ακόμα 67 επιβαίνοντες βρέθηκαν θετικοί στον κορωναϊό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Κατσουνόμπου Κάτο.

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποστείλουν αεροσκάφος στην Ιαπωνία για να μεταφέρει πίσω τους Αμερικανούς επιβάτες από το "Diamond Princess".

Το αεροσκάφος θα φθάσει στην Ιαπωνία αύριο το βράδυ (τοπική ώρα), όπως ενημέρωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ τους Αμερικανούς επιβάτες με επιστολή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις