Logo

Γερμανία: Ακροδεξιά τα κίνητρα του μακελάρη που σκότωσε 9 άτομα σε δύο μπαρ [βίντεο+φωτο]



 
 

Μακελειό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης έξω από δύο μπαρ που συχνάζουν αραβόφωνοι στην πόλη Χανάου, 20 χιλιόμετρα από την Φρανκφούρτη, στην Έσση της Γερμανίας με εννέα νεκρούς και πέντε τραυματίες.

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο θαμώνες έξω από μπαρ με ναργιλέδες, το Midnight, στην καρδιά της πόλης των περίπου 90.000 κατοίκων.

Ο δράστης χτύπησε το κουδούνι, εισήλθε στο χώρο των καπνιστών και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως γύρω του, σκοτώνοντας συνολικά πέντε νεαρά άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα. Οι περισσότεροι ήταν κουρδικής καταγωγής.

Στη συνέχεια έφυγε με αυτοκίνητο από το σημείο. Ακολούθησε δεύτερη επίθεση σε δεύτερο μπαρ, το Arena Bar όπου σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι.
Ο μακελάρης άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων στον χώρο που κάπνιζαν, σκοτώνοντας πέντε, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, που πρόσθεσε πως τα θύματα ήταν κουρδικής καταγωγής.
Τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους «τους ξέραμε εδώ και χρόνια» είπε ο γιος του ιδιοκτήτη ενός από τα μπαρ στο Γερμανικό Πρακτορείο. Δύο υπάλληλοι του μπαρ είναι ανάμεσα στα θύματα, συνέχισε.

Ακροδεξιά τα κίνητρα του δράστη

Σε ακροδεξιά κίνητρα παραπέμπει επιστολή και βίντεο που άφησε στο σπίτι του ο 43χρονος Γερμανός δράστης Τομπίας Ρ. που έσπειρε χθες τον θάνατο στο Χανάου. Ο δράστης φέρεται να λέει στο βίντεο πως «συγκεκριμένοι λαοί που δεν μπορούν να εκδιωχθούν πλέον από τη Γερμανία θα πρέπει να εξοντωθούν».

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη νεκρό στο σπίτι του, δίπλα σε ένα ακόμα πτώμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τη μητέρα του δράστη.

Δείτε φωτογραφία του δράστη που έδωσαν στη δημοσιότητα οι γερμανικές αρχές

Δήμαρχος Χανάου: "Θα μας στοιχειώνει"

Για «αληθινό σενάριο φρίκης» μίλησε η συντηρητική βουλευτής της περιφέρειας Κάτια Λάικερτ, ενώ ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Χανάου Κλάους Καμίνσκι μίλησε για «φοβερή νύχτα, που θα μας στοιχειώνει για πάρα πολύ καιρό», ενώ προέτρεψε τους πάντες να αποφεύγουν τη «σεναριολογία» και τους κατοίκους να δείξουν «σύνεση».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ ανήρτησε στο Twitter: «Οι σκέψεις μας σήμερα το πρωί είναι με τους ανθρώπους στη #Χανάου όπου διαπράχθηκε ένα φρικτό έγκλημα».
«Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που επηρεάστηκαν, οι οποίες θρηνούν τον χαμό των συγγενών τους», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Δείτε βίντεο μετά την επίθεση του μακελάρη στα δύο μπαρ

 
 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις