Logo

Κοροναϊός: Σε καραντίνα οι δύο Έλληνες του "Diamond Princess" - Συναγερμός στην Ιταλία: 2 νεκροί και 59 κρούσματα



 
 

Αρνητικά ήταν τα δείγματα των εξετάσεων για κοροναϊό των δύο Ελλήνων που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess κι επαναπατρίστηκαν σήμερα, Σάββατο, από την Ιαπωνία.

Ο επιβάτης και το μέλος του πλήρώματος του κρουαζιεροπλοίου θα παραμείνουν σε εθελούσια καραντίνα στο νοσοκομείο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για 14 ημέρες.

Οι δύο Έλληνες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο "Diamond Princess" στο οποίο έχουν παρουσιαστεί κρούσματα του κοροναϊού και είναι σε καραντίνα στην Ιαπωνία, ταξίδεψαν μαζί με 35 Ιταλούς και άλλους Ευρωπαίους ταξιδιώτες του κρουαζιερόπλοιου. Τους παρέλαβε από το Τόκιο της Ιαπωνίας ιταλικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Το αεροσκάφος ακόμα δύο στάσεις, μία στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και μία ακόμη στο Βερολίνο της Γερμανίας, όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι από τους επαναπατρισθέντες πολίτες. Στη συνέχεια έφτασε  στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Οι δύο Έλληνες επαναπατρίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος που είχε μεταβεί στη Ρώμη για να τους παραλάβει.

Στη συνέχεια διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για προληπτικούς λόγους.

Είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του ιού.

Όμως θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, όσες έχουν υπολογιστεί ότι χρειάζονται για να εκδηλωθούν τα συμπτώματα του ιού. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μέχρι τώρα εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν στην Ιαπωνία και την Ιταλία, ήταν αρνητικές.

Διαβάστε την ανάρτηση που έκανε το υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter για τον επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων

 

Στο μεταξύ σήμερα, Σάββατο, πήραν εξιτήριο από το «Σωτηρία» οι δύο Έλληνες που είχαν επιστρέψει στις 8 Φεβρουαρίου από την κινεζική πόλη Ουχάν όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Όπως διαπιστώθηκε, είναι απόλυτα υγιείς, μετά και τη λήξη της προληπτικής καραντίνας των 14 ημερών.

Συναγερμός στην Ιταλία - 2 νεκροί από τον κοροναϊό

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στη Νότια Κορέα, αλλά και τον πρώτο θάνατο Ευρωπαίου πολίτη από τον Covid-19 στην Ιταλία, ενώ το  πρωί του Σαββάτου ανακοινώθηκε και δεύτερος θάνατος.

Ο πρώτος Ευρωπαίος που προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, υπέκυψε το βράδυ της Παρασκευής στην Ιταλία. Πρόκειται για τον Αντριάνο Τρεβιζάν, συνταξιούχο οικοδόμο ηλικίας 78 ετών που άφησε την τελευταία του πνοή στη Βενετία, μετά από νοσηλεία 10 ημερών, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Μετά τη νοσηλεία του είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό.

Δείτε φωτογραφία του πρώτου Ευρωπαίου θύματος του κοροναϊού

Εξάλλου, το πρωί του Σαββάτου ανακοινώθηκε και δεύτερος θάνατος ασθενή που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωναϊό.

Το θύμα είναι μία γυναίκα κάτοικος της περιφέρειας της Λομβαρδίας όπου βρίσκεται το Μιλάνο, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ο θάνατός της έγινε γνωστός λίγες ώρες μετά το θάνατο του 78χρονου ασθενούς κοντά στην Πάδοβα, στη γειτονική περιφέρεια Βένετο.

Η ανακοίνωση των δύο θανάτων, έχει προκαλέσει αναστάτωση στη γειτονική χώρα, όπου ήδη 11 πόλεις στη βόρεια Ιταλία έχουν τεθεί σε άτυπη καραντίνα, καθώς καταγράφηκαν 15 κρούσματα του κοροναϊού, ανεβάζοντας στους 20 τον συνολικό αριθμό στη χώρα.

Οι Αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε 11 πόλεις της βόρειας Ιταλίας.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δήλωσε πως η Ιταλία «εφαρμόζει πολύ υψηλού επιπέδου προφυλάξεις».

«Είμαστε έτοιμοι να εγκρίνουμε, αν χρειαστεί, νέα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Θέλω να καθησυχάσω τους πολίτες ότι στην φάση αυτή βάλαμε σε καραντίνα όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς του κορονοϊού», τόνισε ο Κόντε.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε στην Ευρώπη αφού προσβλήθηκε απ' αυτή την επιδημία, ήταν ένας Κινέζος τουρίστας προερχόμενος από την επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε ο κοροναϊός. Ο 80χρονος είχε φθάσει στις 23 Ιανουαρίου στη Γαλλία και άφησε την τελευταία του πνοή στις 14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

59 τα κρούσματα στην Ιταλία

Τα κρούσματα του κορονοϊού, στην Ιταλία έχουν αγγίξει, πλέον, τα 59 με τα περισσότερα να έχουν παρουσιαστεί στην περιφέρεια της Λομβαρδίας με αποτέλεσμα να ανακοινωνούν σειρά μέτρων στη βόρεια Ιταλία.

Στους δέκα δήμους της Λομβαρδίας στους οποίους σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, απόψε θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα διασκέδασης.

Στο Μιλάνο διαγνώσθηκε σήμερα ο πρώτος ασθενής θετικός στον ιό.

Την ερχόμενη Δευτέρα τα δικαστήρια του Μιλάνου θα παραμείνουν κλειστά.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται η μεγάλη ετήσια έκθεση γυαλιών που θα άνοιγε τις πύλες της σε λίγες ημέρες στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Σε σειρά περιοχών του ιταλικού Βορρά, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της ασθένειας.
Ο επίσκοπος της Πιατσέντσα, ζήτησε από τους πιστούς να μην φιληθούν σε ένδειξη χριστιανικής αγάπης, αύριο, στο τέλος της λειτουργίας και να λάβουν την καθολική θεία κοινωνία με το χέρι, και όχι με το στόμα.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν μέχρι νεωτέρας τα πανεπιστήμια της περιοχής του.

Επίσης, πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις της Λομβαρδίας οι οποίες κινδυνεύουν να «γονατίσουν», εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-2-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις