Logo

Κοροναϊός: Στην Ιταλία 132 τα κρούσματα και πέντε περιοχές σε καραντίνα [βίντεο+φωτο]



 
 

Στα 132 έφθασαν τα κρούσματα του  κοροναϊού στην Ιταλία, που έχει και δύο νεκρούς, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Πραστασίας.

Τα περισσότερα έχουν καταγραφεί στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, όπου 89 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή από το Μιλάνο ο περιφερειάρχης, Ατίλιο Φοντάνα.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι σε όλη την Ιταλία τα κρούσματα είναι σίγουρα πάνω από 100.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες άτομα που ενδέχεται να ήλθαν σε επαφή με τους ασθενείς υποβάλλονται σε εξετάσεις και τα σχετικά αποτελέσματα αναμένεται να βγουν το συντομότερο δυνατόν. 

Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας 

Ανάμεσα στα κρούσματα περιλαμβάνονται και 2 που βγήκαν την Κυριακή θετικοί στον νέο κοροναϊο στη Βενετία.

Σύμφωνα, με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ακυρώθηκαν οι δύο τελευταίες μέρες του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας, ενώ ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ’ όλη την επόμενη εβδομάδα.

Κατόπιν αυτών οι Ιταλικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και εστιάζονται σε πέντε περιφέρειες της χώρας στις οποίες εκτείνονται τα κρούσματα του νέου κοροναϊού. 

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα. Μάλιστα, σε όποιον δεν σεβαστεί την απαγόρευση θα μπορούν να επιβληθούν και ποινικές κυρώσεις.

Επιπλέον σε αυτές τις πέντε περιοχές σταματούν τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα σε 11 δήμους.  

Όπως σημειώνει η La Repubblica  σήμερα θα είναι μία διαφορετική Κυριακή για τη Λομβαρδία και τη Βενετία.  Στις δύο αυτές περιοχές αναβάλλονται οι αθλητικές εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους και τέσσερις αγώνες της πρώτης κατηγορίας (Serie A)  στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ιταλίας. Πρόκειται για τους αγώνες μεταξύ Ίντερ - Σαμπντόρια, Αταλάντα -Σασουόλο, Τορίνο-Πάρμα και Βερόνα -Κάλιαρι.

Άλλος ένα νεκρός στο Ιράν 

Την Κυριακή το Ιραν ανακοίνωσε πως ακόμα ένας Ιρανός που είχε μολυνθεί από τον  νέο κοροναϊό, υπέκυψε στη χώρα, με αποτέλεσμα να φθάσουν τους επτά οι νεκροί από τη νόσο στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Ο Αμπάς Μουσαβί,  επικεφαλής του Πανεπιστημίου Ιατρικής Επιστήμης στην επαρχία Μαζανταράν. δήλωσε σύμφωνα με  ιρανικά μέσα ενημέρωσης:  «Ένας Ιρανός, που ταξίδεψε από την Τεχεράνη στην Τονεκαμπόν, υπέκυψε στον νέο κοροναϊό».

«Diamond Princess»: Και τρίτος νεκρός στο κρουαζιερόπλοιο του τρόμου

Τρίτος επιβάτης «Diamond Princess» στην Ιαπωνία πέθανε αφού είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό Covid-19. 

Τη δυσάρεστη είδηση μετέδωσε  την Κυριακή η ιαπωνική κρατική τηλεόραση NHK.

Εδώ να πρέπει να σημειωθεί ότι η  Ιαπωνία έχει παραδεχθεί ότι 23 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Diamond Princess» εγκατέλειψαν το πλοίο χωρίς να περάσουν από τους ιατρικούς ελέγχους για τον ιό Covid-19.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για το επιχειρησιακό σφάλμα εκ μέρους μας που προκάλεσε την κατάσταση αυτή», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κάτο κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

*πηγή φωτο και βίντεο: La Repubblica

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις