Logo

Αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ εκτός υπηρεσίας τράβηξε όπλο εντός της ΑΣΟΕΕ [βίντεο+φωτο]



 
 

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, τράβηξε όπλο τη Δευτέρα μέσα στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Στην παραδοχή ότι το περιστατικό είναι πραγματικό προχώρησε επίσημα με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία. 

Οι πληροφοριες αρχικά έκαναν λόγο για ένταση που προκλήθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ όταν ομάδες νεαρών που ανήκουν σε ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιτέθηκαν σε οδηγό μηχανής που βρισκόταν έξω από το πανεπιστήμιο, γιατί είχαν θεωρήσει ότι ήταν αστυνομικός. 

Μάλιστα, τότε αστυνομικές πηγές τόνιζαν ότι επρόκειτο για δικυκλιστή ο οποίος δεν είχε σταθμεύσει έξω από την ΑΣΟΕΕ, και οποίος δεν είχε κάποια σχέση με την Αστυνομία.

Ωστόσο, ακολούθησε καταγγελία, η οποία ανέφερε ρητά  ότι ο αστυνομικός εισέβαλε στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, έβγαλε όπλο και απείλησε φοιτητές και φοιτήτριες. και στη συνέχεια φυγαδεύτηκε από συναδέλφους του των ΜΑΤ. 

Η καταγγελία συνοδεύτηκε λίγο αργότερα και βίντεο-ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και δείχνει έναν άνδρα - προφανώς τον αστυνομικό - να έχει τραβήξει όπλο μέσα στο χώρο της πρώην ΑΣΟΕΕ. 

Κατόπιν αυτών η  ΓΑΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό. 

Το σενάριο της αστυνομίας, λοιπόν, λέει ότι ο αστυνομικός δέχθηκε επίθεση, αναγκάστηκε να βγάλει το όπλο και τώρα νοσηλεύεται τραυματισμένος στο 401. 

Το περιστατικό που είναι πραγματικό σημειώθηκε τη Δευτέρα  μετά από διαδήλωση διαμαρτυρίας. 

Η καταγγελία

Η νεολία του ΣΥΡΙΖΑ  κατήγγειλε ότι ένας αστυνομικός με πολιτικά εισέβαλε  ΑΣΟΕΕ και κρατώντας όπλο στα χέρια απείλησε φοιτητές και φοιτήτριες. Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες των φοιτητών ο αστυνομικός στη συνέχεια «φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών».

Αναλυτικότερα, η  ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: 

«Η αστυνομία "παλεύει το οργανωμένο έγκλημα" βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας.

Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Η αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης "παλεύει το οργανωμένο έγκλημα" βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Η πραγματική απειλή για την Δημοκρατία, είναι οι μαφιόζικες πρακτικές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Την ίδια ώρα, βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το οποίο δείχνει ένα ένα πρόσωπο το οποίο φοράει πολιτικά εμφανίζεται μέσα στο χώρο της ΑΣΟΕΕ να κρατά ένα αντικείμενο το οποίο μοιάζει με πιστόλι και να απειλεί με αυτό φοιτητές. 

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Μετά το σάλο που προκάλεσε το βίντεο, που έκανε το γύρο του Διαδικτύου, η ΓΑΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Το βίντεο

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε στο Facebook η Resistencia ΕΑΑΚ - ΑΣΟΕΕ

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις