Logo

Προανακριτική: Ο «Μάξιμος Σαράφης» καταθέτει όσα γνωρίζει για το σκάνδαλο Novartis



 
 

Ο προστατευόμενος μάρτυρας στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis με την κωδική ονομασία «Μαξιμος Σαράφης» έδωσε τη Δευτέρα μία μαραθώνια κατάθεση στη ΓΑΔΑ ενώπιον κλιμακίου της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. 

Οι διαρροές για το περιεχόμενο της κατάθεσής του είναι αντικρουόμενες. 

Πηγές από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» ούτε λίγο ούτε πολύ «παίρνει πίσω» όλα όσα είχε καταθέσει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. 

Αντίθετα, άλλες πληροφορίες λένε ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» και ενώπιον της Προανακριτικής κινείται στο ίδιο πνεύμα με τις καταθέσεις που έχει δώσει στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. 

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν αναιρεί το παραμικρό από όσα έχει καταθέσει στο παρελθόν και κάνει ιδιαίτερη μνεία σε απευθείας επικοινωνία που είχε πρώην υπουργός με υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis. Σύμφωνα με αυτές τις διαρροές πρόκειται για επικοινωνία του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου με τον Κωνσταντίνο Φρουζή. 

Ο εν λόγω προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται, επίσης, να αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο στήθηκε το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis, ενώ εξήγησε και τους λόγους που λειτουργούσε στο εξωτερικό ο λογαριασμός της φαρμακοβιομηχανίας που ήταν γνωστός ως «Ιερό Δισκοπότηρο». Στο ξέπλημα, κατά τον μάρτυρα, συμμετείχαν και μιντιακές εταιρείες που είχαν το ρόλο "πλυντηρίου" καθώς είχαν αναλάβει να ξεπλένουν το χρήμα της Novartis από τις παράλληλες εξαγωγές της εταιρείας σε Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε. 

Όπως επισημαίνει το documento.gr,  το παράνομο κέρδος της εταιρείας  από τις παράλληλες εξαγωγές «νομιμοποιούταν» μέσω των μιντιακών πλυντηρίων και ανύπαρκτων sites, 23 εξ αυτών ανήκαν στον αποθανόντα εκδότη της Ακρόπολης, Τάκη Μαυρίκο.

]Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, αναφέρθηκε και στη σχέση που είχε αναπτυχθεί και στην απευθείας επικοινωνία που είχαν πρώην υπουργός Υγείας με υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis. Οι επικοινωνίες αυτές γίνονταν μέσω e-mail με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της εταιρείας, μέσω της υπερκοστολογημένης τιμολόγησης των φαρμάκων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις