Logo

Κοροναϊός: Τρία κρούσματα στην Ελλάδα - Ένα στην Αθήνα, θετικό και το παιδί της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη



 
 

Τρία συνολικά είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Μετά την 38χρονη, που διαγνώσθηκε να νοσεί από τον κοροναϊο στη  Θεσσαλονίκη, θετικό στο νέο ιό είναι και το ένα από τα δύο παιδιά της. 

Το τρίτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα. Πρόκειται για γυναίκα,  που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, η οποία νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο σε νοσοκομείο στην Αθήνα. Και  η γυναίκα αυτή  παρουσιάζει ήπια συμπτώματα του νέου ιού. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πρόκειται για μία  γυναίκα 40 ετών η οποία είναι κάτοικος Αμαρουσίου  και νοσηλεύεται στο «Αττικόν».

Η 40χρονη αρχικά  επισκέφθηκε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου έγινε δεκτή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο χωρίς να εισέλθει εντός του νοσοκομείου και εν συνεχεία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν».

Η γυναίκα εργάζεται στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Αμερικής 4.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, έγινε απολύμανση του κτιρίου, ενώ έκλεισε για 14 ημέρες ο όροφος όπου εργαζόταν η 40χρονη υπάλληλος.

Το παιδί της 38χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε καραντίνα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είχε πάει στο σχολείο για τουλάχιστον δύο ημέρες μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί και άλλα άτομα στον ιό. Το σχολείο. το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοιτά το παιδί,  παραμένει από σήμερα Πέμπτη κλειστό για προληπτικούς λόγους. 

Το εν λόγω σχολείο έκλεισε προληπτικά με  Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη την Τετάρτη.

Το παιδί, που νοσηλεύεται και αυτό σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ,  σύμφωνα με  πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.

Δεν αποκλείεται, όπως λένε οι πληροφορίες, εντός της ημέρας να ανακοινωθούν και άλλα ύποπτα κρούσματα, τα οποία συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να είναι θετικά...

Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα - Αρνητικά οκτώ ύποπτα κρούσματα 

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε την Πέμπτη την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, μετά την ανακοίνωση ακόμη δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε ασθενείς που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα για κοροναϊό.

Πρόκειται για οκτώ περιπτώσεις που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς και δείγματά τους εστάλησαν για εξέταση.

Συγκεκριμένα, αρνητικά είναι τα δείγματα  τριών ασθενών του «Σωτηρία», αρνητικά και τα δύο δείγματα σε «Παίδων Αγία Σοφία» και «Μητέρα», ενώ δεν έδειξαν κοροναϊό ούτε τα δύο δείγματα στο Άργος και το ένα στην Πάτρα.

Απολύμανση σε τηλεοπτικό σταθμό στην Αθήνα και σε TV100 και FM100 στη Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ώρες πραγματοποιείται απολύμανση σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας, λόγω του κορωναϊού. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 40χρονη γυναίκα, που είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου ιού έχει συγγενική σχέση με στέλεχος εταιρείας, η οποία συστεγάζεται με το κανάλι.

Το συγγγενικό πρόσωπο της 40χρονης φέρεται να πέρασε τις  τελευταίες ημέρες από τον συγκεκριμένο χώρο και για το λόγο αυτό υπήρξε κινητοποίηση για την απολύμανσή του. 

Όπως μεταδίδει το seleo.gr, το μεσημέρι της Πέμπτης εκκενώθηκαν ο δημοτικός τηλεοπτικός σταθμός TV100 και ο ραδιοφωνικός σταθμός FM100, προκειμένου να γίνει απολύμανση του χώρου.

Η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη που ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είχε παρευρεθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκη, την οποία μετέδωσε  ζωντανά η TV100 με τεχνικούς και δημοσιογράφους του σταθμού.

Από το πρωί πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ενημέρωση των εργαζομένων, παροχή αντισηπτικών και ειδικών μασκών, ενώ, σύμφωνα με το seleo.gr, ορισμένοι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις