Logo

Κοροναϊός: Συναγερμός με νέα ύποπτα κρούσματα - Μέτρα στη Βουλή



 
 

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές λόγω του κοροναϊού.

Μία φίλη της 40χρονης τραπεζικής υπαλλήλου που έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό, μεταφέρθηκε στο "Αττικόν".

Η γυναίκα που είχε συνταξιδέψει με την 40χρονη ασθενή, μεταφέρθηκε από ιδιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα συνόδευε το πρωί την ασθενή στο νοσοκομείο μαζί με τον σύζυγο της 40χρονης και ένα ακόμη άτομο. Ελέγχθηκαν και οι τέσσερις.

Θετικό βγήκε το δείγμα της 40χρονης και αρνητικά τα άλλα τρία.

Όμως για προληπτικούς λόγους συνεστήθη από τον ΕΟΔΥ στην συνταξιδιώτισσα της γυναίκας να μεταβεί στο Αττικόν για περαιτέρω έλεγχο.

Στο ίδιο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί από το μεσημέρι και άλλο ύποπτο κρούσμα. Πρόκειται για ξένο τουρίστα που έμενε σε ξενοδοχείο στις Τζιτζιφιές.

Σε καραντίνα στο σπίτι τους δύο υπάλληλοι της Βουλής

Εξάλλου, δύο υπάλληλοι της Βουλής που είχαν πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ιταλία, είναι σε άτυπη "καραντίνα" για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον COVID-19. Οι δύο υπάλληλοι παραμένουν σπίτι τους και είναι σε ανοικτή γραμμή με τις υγειονομικές αρχές.

Πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση των ύποπτων κρουσμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και η αρμόδια υπηρεσία του κοινοβουλίου ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει ούτε εργαζόμενος, ούτε βουλευτής στο κοινοβούλιο που νοσεί από κορωνοϊό ή που έχει ύποπτα συμπτώματα.

Όπως λένε, οι δύο υπάλληλοι της Βουλής ενημέρωσαν ότι επισκέφθηκαν τη Βόρεια Ιταλία. Κανείς από τους δύο δεν έχει συμπτώματα που παραπέμπουν στην ασθένεια αυτή. Και οι δύο πήραν άδεια 14 ημερών.

Μέτρα στη Βουλή για τον κοροναϊό

Την ίδια ώρα έκτακτα μέτρα λαμβάνονται στη Βουλή μπροστά στο ενδεχόμενο επέκτασης κοροναϊού.

Μεταξύ άλλων θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος όπου θα μεταφέρονται όσοι εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα, όπως καταρροή, υψηλό πυρετό ή βήχα.

Παράλληλα θα αντικατασταθούν από τις τουαλέτες τα «στέρεα» σαπούνια με υγρά κρεμοσάπουνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις