Logo

Κοροναϊός: 43 νεκροί στο Ιράν - Ανάμεσα στα θύματα και βουλευτής - Εξάπλωση των κρουσμάτων διεθνώς



 
 

Στους 43 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του Covid-19 στο Ιράν, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των υγειονομικών αρχών της χώρας, ενώ οι ασθενείς έχουν φτάσει τους 593.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανάμεσα στους οποίους και ένας Ιρανός βουλευτής.

Λίγο νωρίτερα, το ημιεπίσημο πρακτορείο Mehr μετέδωσε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σύμφωνα με την οποία η εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης θα γίνει διαδικτυακά, λόγω της επιδημίας.

Ας σημειωθεί πως το Ιράν έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από τον κορωνοϊό μετά την Κίνα.

Αυξάνονται τα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα κατέγραψε ακόμη 219 νέα κρούσματα του κορωναϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.150,όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της χώρας.

Τα νέα κρούσματα προστέθηκαν στα 594 επιβεβαιωμένα που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα σήμερα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί στη Νότια Κορέα από τις 20 Ιανουαρίου, όταν εντοπίστηκε ο πρώτος ασθενής.

Οι αρχές της χώρας κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Σας ζητάμε να αποφεύγετε να συμμετέχετε σε δημόσιες εκδηλώσεις, περιλαμβανομένων θρησκευτικών εκδηλώσεων ή διαδηλώσεων, αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Κιμ Κανγκ-λιπ υφυπουργός Υγείας της Νότιας Κορέας. «Παρακαλώ μείνετε σπίτι, αποφεύγετε να βγαίνετε έξω και περιορίστε τις επαφές σας με άλλους ανθρώπους» τόνισε.

Νέα κρούσματα στη Βρετανία

Στους 23 έφτασε σήμερα, Σάββατο, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στη Βρετανία, καθώς προστέθηκαν ακόμα τρία κρούσματα.
Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα (11.00 ώρα Ελλάδας) είχαν εξεταστεί συνολικά 10.483 πρόσωπα, εκ των οποίων τα 23 βρέθηκαν θετικά στον Covid-19.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Παρασκευή, είχε χάσει τη ζωή του ένας Βρετανός που είχε προσβληθεί από την ασθένεια όταν βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, στην Ιαπωνία.

Νόσησαν παιδιά στη Γερμανία

Τέσσερα παιδιά ενός βρεφονηπιακού σταθμού στο Χάινσμπεργκ της Γερμανίας έχουν προσβληθεί από τον Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του τοπικού δήμου, η κατάσταση της υγείας των παιδιών δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Στο βρεφονηπιακό σταθμό εργάζεται μία γυναίκα, η οποία κόλλησε τον ιό από τον σύζυγό της.

Στο Χάινσμπεργκ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, έχουν καταγραφεί σχεδόν 60 κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα η πόλη να μετατραπεί στην κυριότερη εστία του νέου κοροναϊού στη Γερμανία. Οι αρχές έχουν κλείσει όλα τα σχολεία, τις διοικητικές υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς μέχρι την Δευτέρα, ενώ ζητήθηκε σε περίπου 1.000 ανθρώπους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Νωρίτερα σήμερα είχε αναφερθεί άλλο ένα κρούσμα στη Γερμανία, στη Βόννη.
Ο Οδηγός Μισελέν ακύρωσε την τελετή απονομής αστεριών σε εστιατόρια της Γερμανίας, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί την Τρίτη στο Αμβούργο.

Εξαπλώνεται ο κορονοϊός στον Καναδά

Η επαρχία Οντάριο του Καναδά ανακοίνωσε αργά χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην πρωτεύουσά της Τορόντο, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Ο ασθενής είναι ένας άνδρας περίπου 80 ετών ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο.
Συνολικά 15 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί μέχρι στιγμής με τον νέο κορονοϊό στον Καναδά. Το πρώτο κρούσμα είχε καταγραφεί στις 25 Ιανουαρίου σε έναν 50χρονο από το Τορόντο ο οποίος είχε επιστρέψει από την πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας στην Κίνα.

Κρούσματα του ιού στο Ιράκ

Το Ιράκ κατέγραψε πέντε νέα κρούσματα του Covid-19, τέσσερα στη Βαγδάτη και ένα στην επαρχία της Βαβυλώνας (Μπάμπιλ), όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ιράκ να ανέρχεται πλέον σε 13.

Ο κοροναϊός έφτασε στον Ισημερινός

Ο Ισημερινός επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα, όπως έγινε γνωστό από την υπουργό Υγείας.
Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα από τον Ισημερινό που διαμένει στην Ισπανία. Όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας, η ασθενής έφθασε στον Ισημερινό στις 14 Φεβρουαρίου με απευθείας πτήση από τη Μαδρίτη χωρίς να έχει εμφανίσει συμπτώματα. Σύντομα νόσησε και πήγε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με τον Covid-19.

Κρούσματα σε Λίβανο και Πακιστάν

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν στη χώρα τρία νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 7. Τα τρία νέα κρούσματα έχουν τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Βηρυτού.

Το Πακιστάν επιβεβαίωσε ακόμα δύο κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους τέσσερις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις