Logo

Κοροναϊός: 29 νεκροί στην Ιταλία - Ο πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ [βίντεο]



 
 

Στους 29 έφτασαν τα θύματα του κοροναϊού στην Ιταλίας όπου τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 1.128.

Η χώρα είναι σε κατάσταση συναγερμού. Για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας, η κυβέρνηση απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα τις δημόσιες συναθροίσεις σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας και έκλεισε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν για δεύτερη εβδομάδα στον ιταλικό βορρά.

Σχολεία και πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά για δεύτερη εβδομάδα στις περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία του νέου κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια.

Υπερπλήρη τα νοσοκομεία

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, με νέες δηλώσεις του, προειδοποίησε ότι στην πόλη του Λόντι, υπάρχει μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όπως τόνισε, οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων είναι πλήρεις.

Οι περισσότεροι νοσοκόμοι και θεράποντες ιατροί που της περιοχής έχουν μπει σε καραντίνα και δεν έχουν αντικατασταθεί...

Τα μέλη της ιταλικής κυβέρνησης θα πρέπει να συζητήσουν μέτρα προς στήριξη των 50.000 κατοίκων που βρίσκονται στην απομονωμένη "κόκκινη ζώνη" της Λομβαρδίας.

Μια πρώτη, έμμεση βοήθεια, προβλέπεται ότι θα είναι το «πάγωμα» των λογαριασμών ηλεκτρικού, τηλεφώνου και φυσικού αερίου, για το επόμενο εξάμηνο.

Ο πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ

Ένας ασθενής που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό πέθανε σήμερα, Σάββατο, στην Ουάσινγκτον.

Πρόκειται για το πρώτο θάνατο του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της Ουάσινγκτον, τo θύμα κατοικούσε στο King County, κοντά το Σιάτλ.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν τις επόμενες ώρες.

Δείτε βίντεο από ρεπορτάζ αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις