Logo

Κοροναϊός: Συναγερμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση - 2.100 κρούσματα σε 18 κράτη της ΕΕ



 
 

Σε "υψηλό" από «μέτριο» αναβαθμίστηκε το επίπεδο του κινδύνου από τον κοροναϊό COVID-19 για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως γνωστοποίησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC), το επίπεδο κινδύνου για τους κατοίκους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «υψηλό».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κυρία φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες, επεσήμανε ότι ο ιός «εξακολουθεί να εξαπλώνεται».

Η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη ανακοίνωσε πως έχουν επιβεβαιωθεί έως σήμερα 2.100 κρούσματα του Covid-19 σε 18 από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.

«Οι χώρες μέλη αντιμετωπίζουν διαφορετικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά την επιδημία του Covid-19. Η Ιταλία αντιμετωπίζει μια κατάσταση που δεν είναι ίδια με τις άλλες», τόνισε η κυρία Κυριακίδη.

Από την πλευρά της η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι οι χώρες της ΕΕ θέλουν να εισάγουν ελέγχους στα σύνορά τους με αφορμή την επιδημία.

Ως προς τις οικονομικές συνέπειες, ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι μετά το τέλος της επιδημίας, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένη μια ταχεία ανάκαμψη της Οικονομίας... Σχολιάζοντας τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες που έχει η επιδημία στην Κίνα, επεσήμανε ότι οι εισαγωγές πρώτων υλών από την Κίνα στην Ευρώπη έχουν μειωθεί.

52 οι θάνατοι στην Ιταλία - 57 σε όλη την Ευρώπη

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 57 Ευρωπαίοι πολίτες πέθαναν από την ασθένεια. Οι περισσότεροι από τους θανάτους, οι 52 ήταν στην Ιταλία, τέσσερις νεκροί στη Γαλλία και ένας στο Σαν Μαρίνο.

Εξάλλου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία αυξήθηκαν σε 2.036 από 1.694 που ήταν χθες, Κυριακή.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία είναι 2.036 από 1.694 χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας, 149 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Ματαιώθηκε συνέδριο της ΕΚΤ με την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ματαίωσε σήμερα συνέδριο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς πολλοί σύνεδροι ακύρωσαν τη συμμετοχή τους λόγω του κορωναϊού.

«Η ΕΚΤ αποφάσισε, σε συνεννόηση με τη συνδιοργανώτρια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να αναβάλει προς το παρόν το συνέδριο για την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη, 3 Μαρτίου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Προσβλήθηκε ο περιφερειάρχης Λομβαρδίας - Κρούσμαστα σε Ρώμη και Σαρδηνία

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων για τον  κοροναϊό, στον περιφερειάρχη της Λομβαρδίας ο οποίος είναι αρμόδιος για την βιώσιμη ανάπτυξη. 

Μετά από αυτήν την εξέλιξη πραγματοποιούνται τεστ σε όλα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.

Την ίδια ώρα διαγνώσθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Σαρδηνία και στην Ρώμη. Στην ιταλική πρωτεύουσα θετικός στον ιό είναι άνδρας που εργάζεται στην αστυνομική διεύθυνση.

Στο μεταξύ ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν παρουσιαστεί στις περιοχές που είναι σε απομόνωση στη βόρεια Ιταλία. Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, 30 συνταξιούχοι γιατροί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ θα ...επιστρατευτούν περίπου 50 νοσοκόμοι επισπεύδοντας την αποφοίτηση τους από τις σχολές νοσηλευτικής προκειμένου να βοηθήσουν.

Στο Μιλάνο άνοιξε σήμερα, Δευτέρα, τις πύλες του ο καθεδρικός ναός του Ντουόμο, με περιορισμένο αριθμό πιστών και επισκεπτών.

Εξάλλου, η περιφέρεια της Λομβαρδίας συμβουλεύει τους πολίτες άνω των 65 ετών, να αποφύγουν να βγαίνουν από το σπίτι τους τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Παρίσι: Ακυρώθηκε η ετήσια έκτακτη έκθεση βιβλίου

Η ετήσια έκθεση βιβλίου του Παρισιού, που επρόκειτο να διεξαχθεί αυτόν τον μήνα, ακυρώθηκε λόγω των μέτρων που λαμβάνει η γαλλική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε η Ένωση Γάλλων Εκδοτών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 5.000 ανθρώπων σε κλειστούς χώρους.

Έκλεισε το Μέγαρο των Εθνών - 25 κρούσματα στην Ελβετία

Το Μέγαρο των Εθνών στη Γενεύη που κάθε χρόνο υποδέχεται περίπου 100.000 επισκέπτες, έκλεισε από σήμερα μέχρι τις 13 Μαρτίου.

"Σταματήσαμε προσωρινά τις ξεναγήσεις στο Μέγαρο, ως προληπτικό μέτρο για τον Covid-19", ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του ΟΗΕ, η Αλεσάντρα Βελούτσι.

Η Ελβετία, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ, απαγόρευσε την Παρασκευή κάθε εκδήλωση, δημόσια ή ιδιωτική, στην οποία συμμετέχουν ταυτόχρονα πάνω από 1.000 άνθρωποι. Στη χώρα έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα 25 κρούσματα. Το 25ο κρούσμα, που εντοπίστηκε σήμερα είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας που ζει κοντά στα σύνορα με την Ιταλία. Άλλα κρούσματα έχουν βρεθεί στη Βασιλεία, τη Ζυρίχη, τη Βέρνη, τη Γενεύη, το Βαλέ και το Γκριζόν.

40 κρούσματα στη Βρετανία

Τέσσερα νέα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν σήμερα στη Βρετανία, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 40.

Και οι τέσσερις νέοι ασθενείς είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε προειδοποιήσει πως η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια ενδεχόμενη εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού.

Ιράν: 66 νεκροί και 1501 κρούσματα

Ακόμα 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στο Ιράν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 66, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Αλιρεζά Ραϊσί.

Οι ασθενείς ανέρχονται στους 1501, καθώς καταγράφηκαν 523 νέα κρούσματα στη χώρα.
Οι επαρχίες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι της Τεχεράνης, της Κομ και του Γκιλάν.

Η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία προτίθεται να παράσχουν υλική και οικονομική βοήθεια στο Ιράν, προκειμένου να το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την επιδημία του Covid-19. Όπως ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις, η αποκαλούμενη «Ομάδα Ε3» θα προσφέρει βοήθεια ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών. Ήδη έχουν στείλει ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπως εξοπλισμό για εργαστηριακές εξετάσεις, προστατευτικές στολές και γάντια.

Ιαπωνία: Ακόμα 19 κρούσματα

Συνολικά 19 νέα κρούσματα του Covid-19, ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία όπου ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει τα 980. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου "Diamond Princess" που παραμένει σε καραντίνα.

Τα κρούσματα έχουν αναφερθεί σε όλη τη χώρα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-3-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις