Logo

Κοροναϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη - Το πρώτο κρούσμα σε υπηρεσία της ΕΕ



 
 

Το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού σε υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφηκε σήμερα, Τετάρτη, στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για εργαζόμενο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ).

Ο εργαζόμενος αυτός είχε μόλις επιστρέψει από αποστολή στην Ιταλία όταν βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2, όπως επεσήμανε η εκπρόσωπος του ΕΟΑ Ντέινα Σπίναντ.

Το πρώτο κρούσμα στην έδρα της Ευρωπαϊκή Ένωσης καταγράφηκε δύο ημέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αναστολή των επισκέψεων για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες εξαιτίας της επιδημίας. Ας σημειωθεό πως το Ευρωκοινοβούλιο επισκέπτονται 700.000 άτομα τον χρόνο.

Αυξάνονται τα κρούσματα στη Γερμανία και την Ιταλία

Συνολικά 44 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία.

«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σήμερα στα 240 από 196 που ήταν χθες το μεσημέρι», ανέφερε το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).

Δεκαπέντε από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας έχουν αναφέρει κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έχουν καταγραφεί τα περισσότερα.

Η Γερμανία είναι η χώρα με τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα του Covid - 19 στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα του κοροναϊού στην χώρα είναι 2.263.

Οι νεκροί έφτασαν τους 79, ενώ οι ασθενείς που έγιναν καλά είναι 170.

Πρώτο κρούσμα στην Πολωνία

Σήμερα, Τετάρτη, ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην Πολωνία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Λούκας Σουμόφσκι, πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται στη Ζιελόνα Γκόρα, στη δυτική Πολωνία. Η κατάστασή της υγείας του είναι καλή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε χθες, Τρίτη, για παγκόσμια έλλειψη και αύξηση των τιμών σε προστατευτικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της ταχείας εξάπλωσης του COVID-19 και ζήτησε τόσο από τις εταιρείες, όσο και από τις κυβερνήσεις αύξηση της παραγωγής κατά 40%, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται.

Εννέα θάνατοι στις ΗΠΑ - Κρούσματα σε Αργεντινή, Χιλή

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους εννέα από έξι την Δευτέρα.

Την ίδια ώρα η Αργεντινή και η Χιλή ανέφεραν τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Κίνα: 2.891 νεκροί και 80.270 κρούσματα

Συνολικά 38 θανάτους και 119 νέα κρούσματα του κοροναϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Οι 34 από τους 38 θανάτους σημειώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο του COVID-19, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 2.981 νεκρούς και 80.270 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Ο αριθμός των 119 νέων κρουσμάτων είναι χαμηλότερος από αυτόν που είχαν καταγραφεί την προηηγούμενη ημέρα (125 τη Δευτέρα). Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, αναφέρθηκαν επίσης 143 ύποπτα κρούσματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις