Logo

Προανακριτική: Αυθαίρετες οι καταθέσεις που δεν αφορούν τη Novartis - Τι αναφέρει το Επιστημονικό Συμβούλιο



 
 

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής σε έκθεσή του, με την οποία απαντά  στην Προανακριτική Επιτροπή αναφορικά με τον τρόπο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου του ερευνώμενου πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τονίζει ότι: «Η προκαταρκτική εξέταση περιλαμβάνει τις προανακριτικές πράξεις που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση και όχι άλλες».

Αυτό σημαίνει ότι κακώς λήφθηκαν από τον Προανακριτική Επιτροπή καταθέσεις προσώπων που ουδεμία σχέση είχαν με τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Δηλαδή, ήταν εκτός πλαισίου της έρευνας οι καταθέσεις των Σάμπι Μιωνή, Γεωργίας Τσατάνη και Παναγιώτη Αθανασίου

Στην έκθεσή του το Επιστημονικό Συμβούλιο φέρεται να επισημαίνει πως ο μοναδικός τρόπος να διευρυνθεί το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης είναι να κατατεθεί από 30 βουλευτές  νέα πρόταση προς την Ολομέλεια της Βουλής. 

Αυτή η νέα πρόταση θα πρέπει να εμπεριέχει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους προτείνεται η διεύρυνση του κατηγορητηρίου και να τεκμηριώνει τα στοιχεία βάσει των οποίων ζητείται η συμπερίληψη νέων αδικημάτων.

Συνεπώς πρέπει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος να κληθεί εκ νέου στην Βουλή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και στην  περίπτωση που η Ολομέλεια εγκρίνει την πρόταση των 30 βουλευτών, τότε η Προανακριτική θα αποκτήσει το δικαίωμα να παραπέμψει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και για τις λοιπές υποθέσεις που ερεύνησε.

Με βάση αυτή την κρίση του Επιστημονικού Συμβουλίου μπορεί να θεωρηθεί ότι οι καταθέσεις των Σάμπι Μιωνή, Γεωργίας Τσατάνη και Παναγιώτη Αθανασίου λήφθηκαν παρανόμως από τον Προανακριτική Επιτροπή, καθώς οι εν λόγω μάρτυρες ξεκαθάρισαν από την αρχή της κατάθεσής τους πως δεν έχουν καμία σχέση με το σκάνδαλο Novartis. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Επιστημονιό Συμβούλιο φέρεται να υπογραμμίζει πως  μαζί με τον Δ. Παπαγγελόπουλο μπορούν να συμπαραπεμφθούν και μη πολιτικά πρόσωπα για τα οποία έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του εφαρμοστικού νόμου που συνοδεύει όσα ορίζει το Σύνταγμα τις ποινικές ευθύνες υπουργών, Σε μία τέτοια περίπτωση μπλοκάρεται αυτόματα η έρευνα που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ.κ. Σοφουλάκης και Ζαχαρής.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις