Logo

Κοροναϊός: Τριάντα ένα τα κρούσματα στην Ελλάδα - Για ανευθυνότητα καταγγέλλεται ο ΕΟΔΥ[βίντεο]



 
 

Στα 31 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις το επόμενο διάστημα αναμένεται να έχουμε ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας, ενώ ήδη ο ΕΟΔΥ καταγγέλλεται για εγκληματική ανευθυνότητα. 

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας τα 21 νέα κρούσματα προέρχονται όλα  από το γκρουπ ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους.

Μετά τις νέες εξελίξεις πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ. 

Ο  κ. Τσιόδρας είπε, επίσης, ότι στισ περιοχές της Αχαΐας και Ηλείας όπου επέστρεψαν οι εκδρομείς, είναι πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων προφύλαξης και υγειινής και η παραμονή στο σπίτι όσων έχουν συμπτώματα.

«Σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα. Στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες χιλιάδες παραπάνω. Η καταγραφή εξαρτάται από τη δυνατότητα ανίχνευσης», τόνισε

32ο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη;

Αργά το βράδυ της Πέμπτης είδαν το φως πληροφορίες πως ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 32.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και έχει νοσήσει.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο ενημέρωσης thestival.gr, δεν σχετίζεται ούτε ανήκει στο στενό περιβάλλον των προηγούμενων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν στην πόλη.

Υπενθυμίζεται πως στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιώθει μέχρι σήμερα τέσσερα κρούσματα. Η 38χρονη επιχειρηματίας που ήταν το πρώτο κρούσμα που διαγνώστηκε στη χώρα, ο 10χρονος γιος της, μία εκπαιδευτικός 31 ετών και ο σύζυγος της.

Ως προς το πέμπτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη και 32ο σε όλη την Ελλάδα, αναμένεται να βγουν ασφαλή συμπεράσματα το πρωί της Παρασκευής.

Την Τετάρτη στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου, χάρη στην επαγρύπνηση του προσωπικού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, μεταξύ ομάδας εκδρομέων.

Η ομάδα επέστρεψε από το Ισραήλ στις 27 Φεβρουαρίου όταν το Ισραήλ δεν ήταν στον ορισμό κρούσματος της Ευρώπης. Αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα. Ο ιός μεταδίδεται και από άτομα που έχουν ελαφριά συμπτωματολογία.

Το 10ο κρούσμα

Νωρίτερα, την Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν επισήμως οι  πληροφορίες περί δέκατου κρούσματος στη χώρα μας.  Πρόκειται για  Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η Ελληνίδα σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η σύζυγος του 66χρονου, ο οποίος  συνιστά και το πιο βαρύ περιστατικό της χώρας, καθώς από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Η αρχική διάγνωση για αυτόν ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. 

Η σύζυγος του 66χρονου είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. 

Το δέκατο  περιστατικό του κοροναϊού στην Ελλάδα διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του ζευγαριού φέρεται να είναι αρνητική στον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο 48ωρο πριν την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, ο 66χρονος  ήρθε σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων.

ΕΟΔΥ : Ήταν ενήμερος από την Κυριακή - Έθεσε σε κίνδυνο την υγεία πολιτών σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο;

Για εγκληματική ανευθυνότητα των αρμοδίων του ΕΟΔΥ κάνει λόγο ο Μάκης Νοδάρος σε ρεπορτάζ του στο apokalypseis.com. Από το εν λόγω ρεπορτάζ προκύπτει ότι δεν αποκλείεται η αρμόδιοι του ΕΟΔΥ να εθύνονται για έκθεση σε κίνδυνο ανυποψίαστων πολιτών από την Ηλεία την Αχαία και την Ζακύνθο καθώς και μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων  Αμαλιάδας Ηλείας και Ρίου στην Πάτρα.

Κι αυτό γιατί  η πνευμονολόγος που επιλήφθηκε του περιστατικού με τον 66χρονο ενημέρωσε από την περασμένη Κυριακή στις 7.15 μμ τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ ότι ο εν λόγω ασθενής μφάνιζε όλα εκείνα τα συμπτώματα της νόσου από τον κορωναϊό. Ωστόσο, ο ΕΟΔΥ εκτίμησε ότι δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί το ειδικό  πρωτόκολλο ασφαλείας και ελέγχου καθώς – όπως είπε στην πνευμονολόγο – το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο…

Πηγές του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν, σύμφωνα με το documentonews.gr,  ότι ναι μεν το περιστατικό στην Ηλεία αποδείχτηκε τελικά ότι είναι επικίνδυνο, ωστόσο στις αρχικές οδηγίες του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε λόγο για ελέγχους σε πολίτες που ερχόντουσαν από Ιταλία και Κίνα και όχι από Ισραήλ και Αίγυπτο.

Αναλυτικότερα όλο το ρεπορτάζ στο apokalypseis.com αναφέρει τα εξής: 

Στην εγκληματική ανευθυνότητα των αρμοδίων του ΕΟΔΥ οφείλεται , με βάση τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το www.apokalypseis.com , ο πανικός , η αναστάτωση αλλά και η πιθανή μόλυνση με τον επικίνδυνο κορωναϊό , ανυποψίαστων πολιτών από την Ηλεία την Αχαία και την Ζακύνθο καθώς και μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων Αμαλιάδας Ηλείας και Ρίου στην Πάτρα.

Όπως αποκάλυψε στο www.apokalypseis.com η πνευμονολόγος που επιλήφθηκε αρχικά του περιστατικού με τον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα που βρέθηκε χθες ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό , από την περασμένη Κυριακή στις 7.15 μμ ενημερώθηκαν από την ίδια οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ καθώς ο 66χρονος εμφάνιζε όλα εκείνα τα συμπτώματα της νόσου από τον κορωναϊό , αλλά ο ΕΟΔΥ εκτίμησε ότι δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί το ειδικό πρωτόκολλο ασφαλείας και ελέγχου καθώς – όπως είπε στην πνευμονολόγο – το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο…

Όπως έγινε γνωστό ο 66χρονος που τυγχάνει να είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας ,  είχε ταξιδέψει  σε θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ, από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου μαζί με 52 ακόμη άτομα ! Μάλιστα πρίν από μερικές ώρες διαπιστώθηκε ότι και η σύζυγός του ( το δέκατο κρούσμα) έχει προσβληθεί από τον Κορωνοϊό.

Ο ΕΟΔΥ είχε ενημερωθεί από την Κυριακή !

« Όταν ήρθε στο ιατρείο μου και είδα τα συμπτώματα που είχε ο 66χρονος , ενημέρωσα όπως όφειλα τον ΕΟΔΥ αλλά μου είπαν ότι δεν έπρεπε να μπούμε σε περαιτέρω ενέργειες γιατί ο ασθενής μου δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ετσι παρέμεινε αρχικά στο σπίτι του αλλά μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μετά στο νοσοκομείο του Ρίου» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com η πνευμονολόγος .

Η ανεύθυνη στάση των αρμοδίων του ΕΟΔΥ είχε ως αποτέλεσμα ο 66χρονος να νοσηλευτεί αρχικά στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ως ασθενής με λοίμωξη του αναπνευστικού  και στην συνέχεια λόγω επιδείνωσης της υγείας του και υψηλού πυρετού , να μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρίου όπου παρέμεινε για 48 τουλάχιστον ώρες ως απλός ασθενής !έως την Τετάρτη που διαπιστώθηκε μετά από ειδικές εξετάσεις ότι έχει προσβληθεί από τον κορωναϊό!

Η πρωτοφανής και ανεύθυνη στάση των αρμοδίων του ΕΟΔΥ είχε ως αποτέλεσμα να περάσει ο κρίσιμος χρόνος των τριών ημερών και να εκτεθούν σε άμεσο κίνδυνο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων το οποίο και τέθηκε σε καραντίνα . Όμως σοβαρά ερωτήματα και ανησυχίες  προκύπτουν και για τους υπόλοιπους ασθενείς που βρέθηκαν πλησίον του 66χρονου , για τους συνοδούς και τους συγγενείς τους…

Επιβεβαιώνουν γιατροί και ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας

Την έγκαιρη ενημέρωση του ΕΟΔΥ από την πνευμονολόγο της Αμαλιάδας και την κακή εκτίμηση των αρμοδίων της συγκεκριμένης υπηρεσίας, επιβεβαίωσαν στο www.apokalypseis.com ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης αλλά και ιατροί του νοσοκομείου της Αμαλιάδας !

Οι παραλείψεις του ΕΟΔΥ και ο κακός χειρισμός των αρμοδίων στο συγκεκριμένο θέμα , που περιέργως κρατήθηκαν ως «επτασφράγιστο μυστικό» από όλα τα ΜΜΕ , εκτός από το  ότι εξέθεσαν σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες , γιατρούς και νοσηλευτές ,  θέτουν σοβαρά ερωτηματικά για την ικανότητά του να χειριστεί το σοβαρότατο ζήτημα της εξάπλωσης και της πρόληψης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις μερικές ώρες μετά την δημοσιοποίηση του θέματος με τον 66χρονο ασθενή από την Ηλεία , ιερέας που συμμετείχε ως επικεφαλής στην εκδρομή των 53ων ατόμων στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο , έδινε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ δηλώνοντας ασθενής με πυρετό χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και ο ΕΟΔΥ απλά παρακολουθούσε …Οπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος ιερέας συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία της ενορίας του την περασμένη Κυριακή παρουσία δεκάδων πιστών!!

«Όχι κανένα πρόβλημα, ο κορωναϊός δεν μεταδίδεται με την θεία κοινωνία» είπε ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ιατρικός Συλλογος Αμαλιάδας καταγγέλλει

Χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης έστειλε στο υπουργείο Υγείας επιστολή – διαμαρτυρία, με την οποία καυτηριάζει την απουσία των Ιατρικών Συλλόγων από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με θέμα τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του Κορωνοϊου

Όπως αναφέρει ο κ. Τσαούσης :

« Με έκπληξη και ανησυχία μάθαμε απο τα ΜΜΕ για την σύσκεψη η οποία έγινε στην Πάτρα την 25/02/2020 σχετικά με τα μέτρα πρόληψης αποτροπής και διαχείρισης σε ότι αφορά τον Covid-19 -Κοροναϊο-στην δυτική Ελλάδα . Με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι απουσίαζαν  λόγω αποκλεισμού από εσάς οι Ιατρικοί Σύλλογοι για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα, καθώς οι γιατροί είναι οι πρώτοι που θα έρθουν σε επαφή με τέτοιου είδους περιστατικά καθώς και αυτοί που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Δεν κατανοούμε ειλικρινά  ποια ακριβώς σκέψη σας οδήγησε σε μια τέτοια απόφαση αποκλεισμού των Ιατρικών Συλλογών καθ’ ύλην αρμοδίων για την δημόσια υγεία, εκτός και θεωρείτε ότι μπορείτε από μόνος σας να διαχειριστείτε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Οπως γνωρίζετε στην περιφέρεια Ηλείας υπάρχουν 2 λιμάνια -Κατακόλου και Κυλλήνης που καθημερινά διακινούνται εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες επιβάτες από και προς το εξωτερικό και εσωτερικό ποια ακριβώς μέτρα έχετε πάρει ή θα πάρετε, σε ποια ενημέρωση έχετε προβεί η θα προβείτε, δυστυχώς τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει, εκτός και θεωρείτε ότι το λιμενικό ή η  αστυνομία θα αποτρέψει ή θα διαχειριστεί το σοβαρό θέμα του Covid-19.

Σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο για ότι από εδώ και πέρα συμβεί».

Νοσοκομείο Ρίου: Μετατροπή της οφθαλμολογικής κλινικής σε πτέρυγα κορωναϊού

Μετά και το 10ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα, η  οφθαλμολογική κλινική που βρίσκεται στο ισόγειο του Νοσοκομείου του Ρίου, με 24 κλίνες,  ετοιμάζεται για να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά με κοροναϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 66χρονος, ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα, νοσηλευόταν στην Α' Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου του Ρίου. 

Από την Τετάρτη όλο το προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου κυκλοφορεί πλέον με μάσκες.

Όπως είναι φυσικό η ανησυχία στο προσωπικό ήταν έκδηλη . Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αρκετά μέλη του προσωπικού έχει δοθεί οδηγία  να μείνουν το επόμενο διάστημα σε κατ' οίκον περιορισμό. Πρόκειται για γιατρούς, φοιτητές (το Ρίο είναι πανεπιστημιακό νοσοκομείο) και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθαν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σε επαφή με τον 66χρονο.

Σημειώνεται, ότι σε ό,τι αφορά στις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει, όπως ήταν προγραμματισμένο, το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Σάββατο το Ρίο. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο «Άγιος Ανδρέας» αντί για το Ρίο.

Κλείνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Έκλεισαν όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο για 48 ώρες. Κι αυτό γιατί  φοιτητής από την Πάτρα, που σχετίζεται με το περιβάλλον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αχαΐα παρουσίασε συμπτώματα, ύποπτα για τον ιό.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο όλων των χώρων του ιδρύματος στο Ρέθυμνο για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, προκειμένου να γίνει απολύμανση, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση την ερχόμενη Κυριακή που θα αφορά στην επαναλειτουργία του ιδρύματος ή στην παράταση του κλεισίματος.

Ο φοιτητής που έχει παρουσιάσει συμπτώματα ύποπτα για τον κορoνοϊό ιχνηλατήθηκε στο περιβάλλον των ασθενών που επιβεβαιωμένα προσβλήθηκαν από τον ιό στην Πάτρα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Στην Κέρκυρα το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera -  Ο ΕΟΔΥ έδωσε άδεια για αποβίβαση των επιβατών 

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera έφθασε την Πέμπτη στην Κέρκυρα και έδεσε στο λιμάνι  του νησιού. την πόλη της Κέρκυρας. 

Την Τετάρτη το πλοίο τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και ενώ οι επιβάτες ήταν σε εκδρομή στην Αθήνα, καθώς έγινε γνωστό ότι  Αυστριακός επιβάτης που έκανε το ίδιο ταξίδι με το MSC OPERA μεταξύ 17 και 28 Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκε στις 3 Μαρτίου, θετικός στον κοροναϊό.

Οι επιβάτες του MSC Opera   μετά και από άδεια που πήραν από το ΕΟΔΥ, αποβιβάστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες του kerkyrasimera.gr, ο καπετάνιος διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος.

Τουριστικά λεωφορεία και ταξί βρίσκονται στον χώρο του λιμανιού για να παραλάβουν τους επιβάτες και να τους ξεναγήσουν στο νησί.

Σύμφωνα πάντως με τον επόπτη Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Λίγκα ελέγχθηκαν τα πιστοποιητικά υγείας των επιβατών και δόθηκε το πράσινο φως για την αποβίβασή τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ, Σπύρος Ζερβόπουλος, ανέφερε  ότι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και έτσι ανοίγει αυλαία η νέα τουριστική σεζόν για την Κέρκυρα.

Η ανακοίνωση της MSC Cruises

Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη η πλοιοκτήτρια εταιρεία  MSC Cruises τονίζει ότι σε όλους τους επιβάτες επετράπη αποβιβασιστούν.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:  «Το MSC Opera σήμερα - Πέμπτη 5 Μαρτίου - αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κέρκυρας. Στο πλοίο της MSC Cruises βρίσκονται 1.579 επιβάτες και 723 μέλη του πληρώματος, συνολικά 2.302 άτομα. Σε όλους τους επιβάτες επετράπη να αποβιβαστούν, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ουδέποτε τέθηκαν σε καραντίνα επιβάτες ή πλήρωμα και όλοι μπορούσαν να κάνουν ελεύθερη χρήση των εγκαταστάσεων και των εστιατορίων του πλοίου πριν αναχωρήσει χθες από τον Πειραιά για την Κέρκυρα.

Οι υπεύθυνοι των υγειονομικών αρχών στην Κέρκυρα επιβιβάστηκαν νωρίτερα στο πλοίο όπως ορίζει η κοινή ναυτική πρακτική, για να αναθεωρήσουν τα πλήρη ιατρικά αρχεία του πλοίου, όπως συνέβη και χθες στον Πειραιά και εκτίμησαν ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα υγειονομικά μέτρα πέρα από τα υπάρχοντα αυστηρά προληπτικά μέτρα υγείας του σκάφους.

Οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν την εκτίμηση του πλοίου χθες στο λιμάνι του Πειραιά και του έδωσαν άδεια να πλεύσει προς την Κέρκυρα.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα παρέμειναν στο πλοίο χθες για τρεις ώρες, ενώ οι αρμόδιοι προχώρησαν σε αξιολόγηση των ιατρικών αρχείων του σκάφους.

Ο έλεγχος έγινε για να εκτιμηθεί εάν πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα για την υγεία επί του πλοίου μετά από αναφορές ότι ένας επιβάτης που είχε αποβιβαστεί από το πλοίο πριν από έξι ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό COVID-19 δύο ημέρες μετά την επιστροφή του στην Αυστρία μέσω της Βόρειας Ιταλίας.

Δεν έχει αναφερθεί ασθένεια σήμερα, ούτε χθες, μεταξύ των 2.302 επιβατών και του πληρώματος».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-3-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις