Logo

Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στο Βατικανό - Ιταλία:197 οι νεκροί, 49 σε μία ημέρα! [βίντεο+φωτο]



 
 

Σοκ προκαλεί η ανακοίνωση συνολικά 49 θανάτων ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό, μέσα σε μόλις μία ημέρα στην Ιταλία.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη γειτονική χώρα έχει φτάσει τους 197, ενώ ο κοροναϊός "επισκέφθηκε" και το Βατικανό, όπου την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι καταγράφηκε το πρώτο το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον Covid-19.

Στο μεταξύ, με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον νέο ιό στην Ιταλία, που θεωρείται ως το επίκεντρο της εξάπλωσης του κοροναϊού στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν την ζωή τους 49 άνθρωποι.

Όπως μεταδίδει η LaRepubblica, η Ρώμη είχε τον  πρώτο της νεκρό και η Τοσκάνη κατέγραψε την πρώτη περίπτωση ενός μωρού ηλικίας μόλις 45 ημερών που βρέθηκε θετικό στον Covid-19.

Σε καραντίνα ο πρώτος ασθενής από τον κοροναϊό στο Βατικανό 

Ο Ματέο Μπρούνι, εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού γνωστοποίησε ότι ο  ασθενής διαγνώστηκε την Πέμπτη και έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ οι αρμόδιες αρχές κάνουν απολύμανση της περιοχής.

Όπως είπε τα  εξωτερικά ιατρεία των κλινικών του Βατικανού έκλεισαν για απολύμανση, ωστόσο θα συνεχίσουν να δέχονται επείγοντα περιστατικά.

Οι ιταλικές υγειονομικές ρχές έχουν ενημερωθεί για την περίπτωση, ενώ δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητα του ασθενή.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες, είχε προκληθεί ανησυχία, καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος κρυολόγησε, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση των πιστών. Ο Πάπας υποβλήθηκε στο ειδικό τεστ για τον εντοπισμό του κοροναϊού και προέκυψε αρνητικός, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο.

Ο Αργεντινός Πάπας συνέχισε να συμμετέχει κανονικά στην λειτουργίες στον ξενώνα του Βατικανού, Σάντα Μάρτα, όπου διαμένει, ωστόσο, ματαίωσε προγραμματισμένη επίσκεψη λόγω της ασθένειας.

Την ίδια στιγμή  οι επισκέψεις τουριστών στα γνωστά Μουσεία του Βατικανού, τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνουν κάμψη του 60%.

Ιταλία: Οι νοσούντες ανήλθαν στους  3.296

Στο μεταξύ, ο θλιβερός απολογισμός των νεκρών στην Ιταλία  ανέρχεται πλέον σε 148. Σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, οι νοσούντες άγγιξαν τους 3.296, ενώ οι ασθενείς που έχουν ιαθεί και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό, φτάνουν τους 414. Το 10,7% των ασθενών έχει γίνει αρνητικό στον ιό και έχει ιαθεί, ενώ έχασε ζωή του το 3,8% όσων μολύνθηκαν από τον Covid-19.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα τόνισε ότι χρειάζεται αίσθημα ευθύνης αλλά όχι αδικαιολόγητο άγχος.

«Είμαστε μια μεγάλη, σύγχρονη χώρα, με ένα άριστο σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος, που κάλεσε όλους τους πολίτες να σεβαστούν τις συμβουλές των επιστημόνων για να περιοριστεί η διάδοση του ιού, ώστε να ξεπεραστεί και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διέθεσε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε λόγω του Covid-19.

*πηγή φωτο και βίντεο: La Repubblica

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις