Logo

Λέσβος: Επίθεση σε μέλη ΜΚΟ - Είχε προηγηθεί επίθεση σε ναζιστές [βίντεο+φωτο]



 
 

Επίθεση δέχθηκαν μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης που εργάζονται εθελοντικά στη Λέσβο.

Περίπου 20 άγνωστα άτομα έστησαν καρτέρι σε μέλη ΜΚΟ μέσα στη Μυτιλήνη. Όταν οι δύο εθελοντές της οργάνωσης μπήκαν σε αυτοκίνητο, τους έκλεισαν το δρόμο.

Άρχισαν να τους βρίζουν και να προκαλούν ζημιές στο όχημα.

Έσπασαν τα τζάμια και προκάλεσαν φθορές στις πόρτες. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς σχεδίαζαν να βγάλουν έξω τον οδηγό και τον συνοδηγό, αλλά οι δύο άνδρες κατάφεραν να φύγουν με το αμάξι.

Κάποιοι περαστικοί προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Αντ1

 

Επίθεση δέχθηκαν 4 μέλη φιλοναζιστικής οργάνωσης

Η επίθεση στα μέλη της ΜΚΟ σημειώθηκε ένα 24ωρο μετά την επίθεση που δέχθηκαν το πρωί της Παρασκευής δυο Γερμανοί και δυο Αυστριακοί στην οδό Ερμού στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης.

Όπως είπαν στην Αστνυνομία όπου υπέβαλαν μήνυση, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα επτά κουκουλοφόρων οι οποίοι τους χτύπησαν.

Ένας από τους παθόντες πήγε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Μυτιλήνης με ελαφρά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι τέσσερις δήλωσαν δημοσιογράφοι "πατριωτικού περιοδικού" χωρίς όμως να υποδείξουν τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα.

Όπως διαπιστώθηκε, ήρθαν στη Λέσβο τις τελευταίες μέρες και σχετίζονται με την οργάνωση GENERATION IDENTITAIRE («Γενιά της ταυτότητας») που έχει ως στόχο «να ενώσει την Ευρώπη κατά της λαθρομετανάστευσης» και μέλη στη Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία και Σερβία, με ηγετικό της στέλεχος το Μάριο Μίλλερ.

Όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ , ο Μίλλερ είναι γνωστός για τη νεοναζιστική του δράση σε όλη την Ευρώπη και παρακολουθείται από την Ιντερπόλ.

Από την Αστυνομία διενεργείται προανάκριση με βάση τη μήνυση που κατέθεσαν.

Δείτε φωτογραφία λίγο μετά από την επίθεση που δέχθηκαν

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τέσσερις πήγαν στη Λέσβο κατόπιν συνεννόησης με ντόπιους συνεργάτες τους που το τελευταίο διάστημα "πρωταγωνιστούν" στα επεισόδια για το Μεταναστευτικό.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, ένας από αυτούς είχε προαναγγείλει την άφιξη των ομοϊδεατών τους σε κλειστή ομάδα στο Facebook αναφέροντας:

"Από ΑΥΡΙΟ 5/3 και για λίγες ημέρες θα έρθουν στη Λέσβο φιλέλληνες ακτιβιστές από την Ευρώπη, γύρω στα 10 άτομα συνολικά (μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι πατριωτικών εντύπων) να συμπαρασταθούν τους νησιώτες ενάντια στην λαθρομετανάστευση, να βοηθήσουν την κατάσταση και να διαδώσουν το τι συμβαίνει πραγματικά εδώ στο νησί.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΤΕ ΜΕ ΜΚΟ

Ανήκουν στο Κίνημα «Γενιά της Ταυτότητας» (Generation Identitaire), ένα κίνημα που θέλει να ενώσει την Ευρώπη κατά της λαθρομετανάστευσης και προς το παρόν είναι σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Σερβία. ΥΓ. Αν κάποιος από το νησί γνωρίζει καλά αγγλική ή γερμανικά ή γαλλικά ας επικοινωνήσει inbox, ίσως χρειαστεί".

Δείτε την σχετική ανάρτηση στην κλειστή ομάδα στο Facebook και το χαμογελαστό πρόσωπο ώστε τα μέλη της ομάδας να μην τους μπερδέψουν με μέλη ΜΚΟ.

Μία ημέρα μετά την επίθεση σε βάρος των ναζιστών, συμπτωματικά δέχθηκαν επίθεση μέλη ΜΚΟ...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις