Logo

Νοσοκομείο Καστοριάς: Σε καραντίνα οι 45 από τους 350 εργαζόμενους



 
 

Σήμα  κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καστοριάς το οποίο έχει αποδεκατιστεί λόγω των αλλεπάλληλων κρουσμάτων κοροναϊού.

Όλα ξεκίνησαν μετά την προσβολή από τον COVID-19 του 53χρονου υπαλλήλου του μικροβιολογικού τμήματος του νοσοκομείου, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια ο ιός προσέβαλε γιατρούς και νοσηλευτές του τμήματος αλλά και του νοσοκομείου γενικότερα με αποτέλεσμα συνολικά 45 γιατροί και νοσηλευτές από τους συνολικά 350 εργαζόμενους του νοσοκομείου Καστοριάς, να έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Το αποτέλεσμα είναι να τίθεται ζήτημα λειτουργίας του νοσοκομείου Καστορίας, σε μία περιοχή όπου έχουν προκύψει πολλά κρούσματα, ανάμεσα στα οποία και ο 90χρονος από το χωριό Δαμασκηνιά που απεβίωσε σήμερα, Σάββατο.

Ο ηλικιωμένος πέρασε από το νοσοκομείο Καστοριάς μέχρι να διαπιστωθεί πως πάσχει από τον κοροναϊό για να μεταφερθεί τελικά στο νοσοκομείο Μποδοσάκειο της Πτολεμαϊδας που είναι νοσοκομείο αναφοράς όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο Καστοριάς

Τη δραματική κατάσταση λόγω των δεκάδων εργαζομένων που ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους τους που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο, επισημαίνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Χρήστος Κουσούρης ο οποίος επισημαίνει πως κινδυνεύει άμεσα να τιναχθεί στον «αέρα» η λειτουργία του.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Χρήστος Κουσουρής, από τους 350 εργαζόμενους σήμερα οι 45 απέχουν αναγκαστικά από τα καθήκοντά τους, είτε επειδή έχουν νοσήσει είτε διότι βρίσκονται σε καραντίνα.

Μάλιστα, σχεδόν καθημερινά το νοσοκομείο αποδεκατίζεται από ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διότι εντοπίζονται καινούργια κρούσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα εντοπίστηκαν τρία άτομα θετικά στον κοροναϊό (ένας γιατρός και δύο νοσηλευτές), οι οποίοι προστέθηκαν στους δύο που ήδη νοσούν. Πρόκειται για τον 53χρονο υπάλληλο του μικροβιολογικού τμήματος και ενός γιατρού που νησηλεύονται ήδη στο ΑΧΕΠΑ.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο νοσοκομείο μας είναι πολύ δύσκολη και η λειτουργία του είναι ανεπαρκής. Όταν τίθενται σε περιορισμό τόσοι πολλοί εργαζόμενοι, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εξυπηρετήσουμε μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Την ίδια στιγμή όλο το προσωπικό, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτές, βρισκόμαστε στα όρια της εξουθένωσης. Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και αυτοί που εργάζονται για την καθαριότητα του νοσοκομείου. Δουλεύουν πάνω από το ωράριό τους και πάλι δεν προλαβαίνουν. Ταυτόχρονα πρέπει να προστατεύσουμε και τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Κάνω έκκληση στον υπουργό Υγείας να ενισχύσει άμεσα το νοσοκομείο μας με προσωπικό και υλικά», δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Κουσουρής.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ζητά να γίνει άμεση απολύμανση όλων των χώρων του νοσοκομείου της Καστοριάς, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

«Το νοσοκομείο πρέπει άμεσα να κλείσει και να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του. Καθημερινά κινδυνεύουμε όλοι και πρέπει να αντιμετωπιστεί η διασπορά του ιού. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, διότι, δυστυχώς, φοβάμαι ότι πρέπει να περιμένουμε πολλά κρούσματα με κοροναϊό το επόμενο διάστημα. Πολλοί από τους γουναράδες μας βρίσκονταν στην Ιταλία, όταν εντοπίστηκαν εκεί τα κρούσματα, ενώ είχαμε κι ένα γκρουπ που πήγε για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. Νομίζω ότι ο νομός μας βρίσκεται ίσως στη χειρότερη θέση σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες μετά την έξαρση του κοροναϊού στην Ιταλία, επέστρεψαν από το Μιλάνο περίπου 200 γουναράδες που είχαν πάει σε έκθεση γούνας...

Η Καστοριά έχει 13 διαπιστωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου.

"Επιστρατεύτηκε" στο νοσοκομείο ο πνευμονολόγος-βουλευτής

Σε μια συμβολική κίνηση τις τελευταίες δύο ημέρες ο πνευμονολόγος βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας άφησε τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα στην Βουλή και επανήλθε στο Πνευμονολογικό ιατρείο του νοσοκομείου, εξετάζοντας ασθενείς και δίδοντας οδηγίες στους πάσχοντες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «εξετάζεται η δυνατότητα οι νοσηλευτές και γιατροί που βρίσκονται σε καραντίνα και δεν έχουν νοσήσει, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας να επανέλθουν στα καθήκοντα τους στο νοσοκομείο».

«Τα 13 κρούσματα κορονοϊού που έχει η Καστοριά σε σχέση με τον πληθυσμό της είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να υπάρξει μια ξεχωριστή αντιμετώπιση στην περιοχή από την πολιτεία» τόνισε ο βουλευτής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις