Logo

Ισπανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους - 70 θάνατοι σε ένα 24ωρο



 
 

Συνολικά 70 ασθενείς από κοροναϊό έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία ημέρα στην Ισπανία, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 190, οδηγώντας τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στην απόφαση να απαγορεύσει την κυκλοφορία των πολιτών στους δρόμους.

Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη στην Ιταλία λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του COVID-19 και η ισπανική κυβέρνηση θα υιοθετήσει το μέτρο από μεθαύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες. Πάντως, τα δρομολόγια δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις