Logo

Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από την Δευτέρα, λόγω κοροναϊού [βίντεο]



 
 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε πως, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω διάδοση του κοροναϊού, από την Δευτέρα θα υπάρχει έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που, παρά τα μέτρα, παρατηρήθηκαν το Σάββατο.

Αυτό σημαίνει πως ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα εισέρχεται στο κατάστημα ο ανάλογος αριθμός ατόμων για να ψωνίσει, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού τα οποία αναμένονται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα. 

Ο κ. Παπαθανάσης, συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open TV, επισήμανε πως τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν και ως delivery ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να μην εμφανίζονται άλλα κρούσματα κοροναϊού. Τα delivery αυτά θα γίνονται ακόμη και τις Κυριακής για να εφοδιάζεται το καταναλωτικό κοινό .

Μάλιστα υπογράμμισε ότι υπάρχει  επάρκεια για τρεις μήνες. Δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δεν θα τα χρειαστούν».

Επίσης σημείωσε πως και τα εστιατόρια θα λειτουργούν ως delivery, δηλαδή οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν και να παραλάβουν το φαγητό, αλλά δεν θα μπορούν να καθίσουν στο μαγαζί.

Για την τήρηση των μέτρων είπε: «Θα είμαστε αμείλικτοι. Όσοι εντοπίζονται να παρανομούν, θα έρχονται αντιμέτωποι με τον νόμο. Πρέπει να προστατευτεί ο κόσμος».

Γι αυτό άλλωστε έκλεισαν και τα παζάρια που διεξάγονται την Κυριακή  στο Σχιστό και σε άλλες περιοχές ώστε να μην επεκταθεί ακόμη περισσότερο ο κοροναϊός.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις