Logo

Κοροναϊός: Θετική στον ιό ειδικευόμενη χειρουργός στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων - Πόλη "φάντασμα" η Κοζάνη



 
 

Ειδικευόμενη χειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

Άμεσα το Νοσοκομείο τέθηκε σε συναγερμό, καθώς πριν  διαπιστωθεί ότι είναι κρούσμα του ιού, η γιατρός εργαζόταν κανονικά και μάλιστα, είχε χειρουργήσει ασθενή κατά την εφημερία της. 

Μόλις διαπιστώθηκε ότι η γιατρός πάσχει από τον Covid-19, τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό  6-7 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη από που μολύνθηκε η ειδικευόμενη χειρουργός. 

Η  εν λόγω γιατρός αποτελεί το δεύτερο κρούσμα στο Π.Γ.Ν.Ι., το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς.

 Λίγα εικοσιτετράωρα πριν η ειδικευόμενη γιατρός παρουσιάσει αδιαθεσία και προβεί στο τεστ, στο νοσοκομείο είχε μεταβεί πολίτης που παρουσίασε συμπτώματα και διαγνώσθηκε θετικός στον ιό.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr αρνητικό βγήκε το τεστ του  ασθενή που χειρούργησε η ειδικευόμενη γιατρός κατά τη διάρκεια της εφημερίας της.

Σύμφωνα με απόφαση της 6ης ΥΠΕ είναι να εφημερεύσει εκτάκτως την Κυριακή 15 Μαρτίου το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» αντί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «λόγω υπηρεσιακών αναγκών», όπως μεταδίδει το iatropedia.gr.

Σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα η γιατρός - Στη Μονάδα Λοιμωδών τουριστικός πράκτορας 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η  γιατρός παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία και παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι της, ενώ το δεύτερο περιστατικό, νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν τουριστικό πράκτορα, που είχε υποδεχθεί έναν τουρίστα από την Ιταλία τις προηγούμενες ημέρες, ο οποίος πιθανότατα του μετέδωσε τον ιό.

Στο ίδιο νοσοκομείο, είχε διαγνωστεί πριν από μέρες θετικός στον ιό και ο οδηγός του πούλμαν των τουριστών των Αγίων Τόπων. Ο οδηγός παραμένει στο σπίτι του σε απομόνωση.

Κοζάνη: Στο χωριό Δαμασκηνιά εννέα κρούσματα σε χωριό 60 κατοίκων 

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη σύσκεψη των αρμόδιων φορέων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στο μικρό χωριό Δαμασκηνιά υπάρχουν εννέα κρούσματα σε σύνολο 60 κατοίκων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να υποβάλλει αίτημα στην κυβέρνηση και στον ΕΟΔΥ για  να τεθούν σε καραντίνα τα χωριά Δαμασκηνικά και Δραγασιά του δήμου Βοΐου Κοζάνης .

Υπενθυμίζεται ότι ο 90χρονος που απεβίωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο διέμενε στη Δραγασιά.

Εάν, τελικά, κυβέρνηση και ΕΟΔΥ υιοθετήσουν το εν λόγω αίτημα, τότε τα δυο χωριά θα είναι οι πρώτες περιοχές στη χώρα που θα τεθούν σε καραντίνα λόγω κορωναϊου.

Όπως αναφέρει το voria.gr, έκδηλη είναι η ανησυχία των κατοίκων της Κοζάνης, οι οποίοι όμως, σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς, συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των ειδικών και έμειναν σπίτι το βράδυ του Σαββάτου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-3-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις