Logo

Κοροναϊός: Νέα μέτρα της κυβέρνησης - Συνεχής ενημέρωση [βίντεο]



 
 

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση το μεσημέρι της Δευτέρας σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Τις ανακοινώσεις έκανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη (σ.σ. καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει τεθεί σε οικειοθελή καραντίνα καθώς προσβλήθηκε από τον ιό η σύζυγος του).

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων, πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, φούρνων, τραπεζών και βενζινάδικων
  • Αναστολή δακτυλίου έως τις 30 Απριλίου
  • Καραντίνα 14 ημερών για τους ξένους επισκέπτες.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε πως «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας».

Όπως είπε, η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορωνοϊό.

Στο μεταξύ σήμερα ορκίστηκε ως υφυπουργός ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας ο οποίος αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο στην κρίση.

Επιπλέον, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους επιδεικνύοντας αντικοινωνική συμπεριφορά παραβιάζουν τα μέτρα.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ, προβλέπει καταγραφή αποθεμάτων για την επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό υποχρεούνται να υποβάλουν εντός δυο ημερών στοιχεία αποθεμάτων.

Η μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης θα επιφέρει διοικητικά πρόστιμα από 1.000 έως 100.000 ευρώ.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού στα social media

Στο μεταξύ σε νέο μήνυμα του στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει τις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα.

Αναφέρει στην ανάρτηση του στο Twitter

«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Είναι η ώρα να δείξουμε υπεθυνότητα: Να ακολουθήσουμε όλοι τις οδηγίες των ειδικών. Να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι. #menoume_spiti»

Η ανάρτηση συνοδεύεται από ένα βίντεο του ΕΟΔΥ.

Δείτε το tweet του Πρωθυπουργού

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις