Logo

Εγκλωβίστηκαν 20 Έλληνες φοιτητές στην Ισπανία



 
 

Συνολικά 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+ και βρίσκονταν στην Ισπανία, έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα μετά τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η χώρα.

Οι φοιτητές έχουν αποκλειστεί στην Ισπανία καθώς έχουν διακοπεί όλες οι αεροπορικές πτήσεις με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Τις ώρες αγωνίας των φοιτητών και των οικογενειών τους, επεσημαίνει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, με κατεπείγουσα επιστολή που έστειλε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ζητώντας τον επαναπατρισμό των 20 φοιτητών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ανέφερε πως πρόκειται για φοιτητές διαφόρων Τμημάτων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα από τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, ενώ τρεις από αυτούς πήγαν στις αρχές Μαρτίου. 

«Παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις από το Πανεπιστήμιο και το γραφείο Erasmus να μην το κάνουν, γιατί ενδεχόμενα θα βρεθούν σε δύσκολες συνθήκες και επίσης ίσως θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν. Με δική τους ευθύνη έφυγαν, κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει σε κάποιον να πάει κάπου. Τώρα, ζητάνε όλοι να επιστρέψουν γιατί προφανώς τα πράγματα είναι άσχημα», δήλωσε ο κ. Αλμπάνης.

Ως προς τους υπόλοιπους φοιτητές και την κατάσταση που επικρατεί στα Ιωάννινα εν μέσω του κοροναϊού, ο πρύτανης ανέφερε:

"Προσπαθούμε να στήσουμε το εργαστήριο να γίνεται διάγνωση δειγμάτων και στα Γιάννενα, για να κερδίζεται χρόνος. Μέχρι στιγμής, έχουμε περιοριστεί στην Ήπειρο σε δυο κρούσματα. Έχει μείνει ένας μικρός αριθμός φοιτητών που δεν έχουν φύγει από τα Ιωάννινα και μένουν στις εστίες. Η φροντίδα μας είναι για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των φοιτητών".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις