Logo

Κοροναϊός: Σε 24 ώρες 349 νεκροί στην Ιταλία - Στις 27.890 τα κρούσματα



 
 

Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων του κοροναϊού στη γειτονική Ιταλία.

Η νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για 349 θανάτους σε σχέση με τις επίσημες αναφορές της Κυριακής.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα είναι πλέον 27.980, με 2.158 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Παράλληλα οι ιασθέντες σήμερα έφτασαν τους 2.749.

Όσον αφορά τις περιφέρειες, η Λομβαρδία έχει τα περισσότερα κρούσματα (14.649) και τους περισσότερους νεκρούς (1.420), ενώ η Εμίλια Ρομάνια, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση μετρά 346 απώλειες και 3.522 κρούσματα.

Στο Βενέτο σημειώθηκαν 2.473 μεταδόσεις, ενώ καταγράφηκαν 69 θάνατοι.

Διακοπή των συνδέσεων με την Σικελία

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις της Σικελίας με την υπόλοιπη χώρα, όπως έχει ήδη συμβεί με το νησί της Σαρδηνίας. Ο στόχος του μέτρου παραμένει ο μεγαλύτερος δυνατός περιορισμός της διάδοσης του ιού. Επιτρέπεται μόνον η μεταφορά εμπορευμάτων και η μετακίνηση κατοίκων που έχουν αποδεδειγμένες επείγουσες ανάγκες.

Κόντε: Τα κρούσματα δεν έχουν κορυφωθεί

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Corriere della Sera που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός εκτιμά πως είναι «απαραίτητος ένας ευρωπαϊκός συντονισμός των υγειονομικών και των οικονομικών μέτρων», ενώ πρόκειται να συμμετάσχει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών (G7) για τον συντονισμό της μάχης εναντίον του κοροναϊού στον υγειονομικό τομέα, τον οικονομικό τομέα, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τον τομέα της έρευνας.

«Οι επιστήμονες μάς λένε πως δεν έχουμε ακόμη αγγίξει την κορύφωση των κρουσμάτων, αυτές οι εβδομάδες είναι οι πιο επικίνδυνες και πρέπει να επιδείξουμε τη μέγιστη σύνεση», προειδοποιεί ο Τζουζέπε Κόντε. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-3-2020 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις