Logo

Γεωργιάδης: Αύριο τα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις



 
 

Μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τους περιορισμούς διάδοσης του κοροναϊού, θα ανακοινώσει αύριο, Τετάρτη, η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε κατάστημα σούπερ μάρκετ, αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις από τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς, Οικονομίας, Εργασίας και Ανάπτυξης, για τα νέα  μέτρα στήριξης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις που απορρέουν από τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup.

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι ότι θα χάσουν τις δουλείες τους λόγω των καταστημάτων που σταματούν από αύριο τη λειτουργία τους, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του COVID-19.

Ερωτηθείς για τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν σε ηλεκτρονικές παραγγελίες σούπερ μάρκετ για παράδοση κατ'οίκον, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα σούπερ μάρκετ, με αφορμή και το διευρυμένο ωράριο που ξεκινάει από αύριο, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προσλήψεις προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στην αυξημένη ζήτηση και στις παραδόσεις κατ οίκον.

Υπενθύμισε πως από αύριο τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, αλλά και τις επόμενες τέσσερις Κυριακές.

Ο Υπουργός τόνισε πως συνεργεία της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή θα ελέγχουν για το αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και οι τιμές.

Μάλιστα ανέφερε πως θα εκδοθεί νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου για αυστηρά πρόστιμα σε όσες περιπτώσεις προσπαθήσουν να αισχροκερδήσουν.

Για τα καταστήματα που θα είναι ανοικτά από αύριο, ανέφερε πως θα είναι ανοικτά όσα αφορούν την αλυσίδα τροφοδοσίας καθώς και τα pet shop.

Πλαφόν στα αντισηπτικά

Ως προς τα αντισηπτικά, επανέλαβε ότι πλέον έχει μπει πλαφόν. Οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν τρεις συσκευασίες ανά πελάτη.

Όπως είπε, ήδη παρασκευάζονται νέες ποσότητες και από την Παρασκευή θα ξεκινήσει και πάλι ο εφοδιασμός της αγοράς.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης συμπλήρωσε πως, μετά από συνεννόηση με τα καταστήματα και τις εταιρείες, τα αντισηπτικά θα πωλούνται σε μονάδες, και όχι σε πακέτα των τριών ή των τεσσάρων συσκευασιών οπότε ανά πελάτη αντιστοιχούν τρεις συσκευασίες μεμονωμένες...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις