Logo

Κλείνουν τα ξενοδοχεία σε όλη την χώρα - Αναστέλλεται η είσοδος προσκυνητών στο Άγιο Όρος



 
 

Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Το κλείσιμο ανακοίνωσε το απόγευα της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ νωρίτερα είχε εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Τουρισμού.

Το "λουκέτο" μπαίνει στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, από τα ξημερώματα της Δευτέρας έως τα τέλη Απριλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, υπάρχει υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Ας σημειωθεί ότι νωρίς το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση κάνει σκέψεις να απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από και προς Ελλάδα από την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να περιορίσει την διασπορά των κρουσμάτων.

Ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανεφέρε πως δεν υπάρχει σχετική απαγόρευση, αλλά θα τηρείται καραντίνα 14 ημερών σε όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Κλείνει και το Άγιο Όρος

Η διοίκηση του Αγίου Όρους αποφάσισε την αναστολή εισόδου επισκεπτών-προσκυνητών στη χερσόνησο του Αθω, από σήμερα έως τις 30 Μαρτίου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και των απαραίτητων επαγγελματιών.

Η απόφαση καλεί τις αρχές και τις υπηρεσίες στο Άγιο Όρος για τη συμμόρφωση τους στις οδηγίες των ανωτέρων Ιερών Σωμάτων και της Διοικήσεως του Αγίου Όρους, καθώς και κάθε κυβερνητικές εντολής ή οδηγίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-3-2020 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις