Logo

Κοροναϊός: Δέκα οι νεκροί στην Ελλάδα - Στα 495 τα κρούσματα - Συνεχής ενημέρωση



 
 

Στους  δέκα ανέρχονται οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας μέσα σε ένα 24ωρο.

Το τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα του κοροναϊού είναι μία 93χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου, αλλά όχι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που χάνει τη ζωή της στην Ελλάδα από τον κοροναϊό. 

Οι υπόλοιποι τρεις που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, είναι δύο στην Αθήνα και ένας στην Κοζάνη. και οι τρεις ήταν άνδρες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή της λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα τα  νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα την Παρασκευή είναι 31. Συνεπώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα μας ανέρχεται στα 495. 

Από τα 495 κρούσματα τα 84 είναι απροσδιόριστη η πηγή μετάδοσής του ιού. 

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να προέρχονται από την Αθήνα, ενώ συνολικά έχουν εξετασθεί 7.400 δείγματα. 

Από το σύνολο των κροσυμάτων νοσηλεύονται 90 ασθενείς εκ των οποίων οι 20 διασωληνωμένοι, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων έχει ξεπεράσει τα 72 έτη. 

Όλοι οι σοβαρά ασθενείς λαμβάνουν αντιική θεραπεία. 

Στο νοσοκομείο Παμμακάριστος ο τελευταίος νεκρός 

Το τελευταίο κρούσμα είναι ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος ηλικιωμένος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ο έβδομος νεκρός είναι 76χρονος από τη Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν από την περασμένη Τρίτη στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης ως επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού.

Ο άτυχος ηλικιωμένος είναι το πρώτο θύμα του ιού στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται πως η Δαμασκηνιά είναι ένα από τα δύο χωριά του Δήμου Βοϊου Κοζάνης που έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω των αλλεπάλληλων κρουσμάτων του κοροναϊού, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης του καφενείου του χωριού, γιος του 90χρονου που έχασε τη ζωή του από τη θανατηφόρα ασθένεια.

Ο άτυχος 76χρονος ήταν ένας από τους δύο κατοίκους του χωριού που είχαν μεταφερθεί την περασμένη Τρίτη στο Μαμάτσειο νοσοκομείο λόγω επιδείνωσης της  κατάστασης της υγείας τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Δαμασκηνιά 50 κάτοικοι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό. Συνολικά έχουν νοσήσει έξι κάτοικοι, ενώ δύο αναρρώνουν.

Ο 87χρονος που έχασε τη ζωή του σήμερα, Παρασκευή, είναι ο τέταρτος θάνατος από τον κοροναϊό στη Δυτική Μακεδονία.

Το πρώτο κρούσμα στα Δωδεκάνησα

Στο μεταξύ επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στα Δωδεκάνησα.

Πρόκειται για γυναίκα στην Κάρπαθο η οποία βρίσκεται σε καραντίνα και αναρρώνει στο σπίτι της με ήπια συμπτώματα.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

"Σας κάνουμε γνωστό ότι έχουμε και στο νησί μας το πρώτο επίσημο επιβεβαιωμένο, από τον ΕΟΔΥ, κρούσμα κορονοιού. Η ασθενής από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των συμπτωμάτων βρίσκεται σε καραντίνα και αναρρώνει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και με συνεχώς βελτιούμενη την κατάσταση της υγείας της. Έχει ενημερωθεί το οικείο περιβάλλον.
Η στρατηγική του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ είναι ότι όλος ο πληθυσμός είναι δυνητικά μολυσμένος από τον ιό και για αυτό πρέπει να συμπεριφέρεται με ατομική συνέπεια και ευθύνη, προκειμένου να μειώνεται η διασπορά της νόσου στην κοινότητα. Ευχόμαστε σε όλους τους ασθενείς γρήγορη ανάρρωση και τονίζουμε σε όλους τους συμπολίτες μας να μείνουν σπίτι τους. Κάνουμε επίσης έκκληση στους ευρισκόμενους εκτός Καρπάθου να παραμείνουν εκεί και να επισκεφθούν το νησί μας όταν λήξει ο κίνδυνος της διασποράς του ιού, λόγω των δυσκολιών στην διακομιδή και αεροδιακομιδή των σοβαρών περιστατικών".

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας Καρπάθου κάνει έκκληση σε όσους είναι εκτός των νησιών, να παραμείνουν εκεί έτσι ώστε να διαφυλάξουν την υγεία των μόνιμων κατοίκων της Δωδεκανήσου.

Νέα κρούσματα σε Καβάλα, Ξάνθη, Καστοριά

Εξάλλου, τέσσερα κρούσματα του κοροναϊού καταγράφηκαν σήμερα, Παρασκευή, τρία στην Ξάνθη και μία 55χρονη στην Καβάλα.

Και στους τέσσερις ασθενείς αποφασίστηκε η κατ' οίκον καραντίνα τους.

Συναγερμός σήμανε εξάλλου στο νοσοκομείο Καστοριάς με ασθενή που πάσχει από πνευμονία.

Αρχικά δεν είχε επιβεβαιωθεί πως είχε προσβληθεί από κοροναϊό, καθώς το τεστ είχε βγει αρνητικό.

Όμως σήμερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς, το Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας όπου διαπιστώθηκε πως είναι θετικός και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις