Logo

Κοροναϊός: Διαβάστε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης [έγγραφο]



 
 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που περιλαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ και η διάθεση τριών τεμαχίων αντισηπτικών ανά πελάτη, η μείωση του μισθώματος κατοικιών και καταστημάτων κατά 40%, η επιτάχυνση της επιστροφής φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ, η χρηματοδότηση δράσεων ενισχύσεων των επιχειρήσεων, την αύξηση του χρόνου επιδότησης των ανέργων, τα μέτρα στήριξης των ελευθέρων επαγγελματιών, τη λειτουργία επιχειρήσεων με προσωπικό ασφαλείας, τις μετακινήσεις προσωπικού εντός επιχειρήσεων, την ακυρότητα καταγγελιών σύμβασης.

Επίσης, προβλέπεται η επίταξη νοσοκομειακού υλικού, ενώ αναστέλλεται η απαγόρευση πολιτικής επιστράτευσης και κάθε μορφής επίταξης κατά τη διάρκεια απεργίας που ίσχυε με νόμο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρονται διατάξεις για ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο και οι διαδικασίες για ταυτοποίηση και υποβολή αιτήσεων.

Στην ίδια ΠΝΠ περιέχονται και οι ρυθμίσεις που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ως προς την απασχόληση τους εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό.

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνονται και άλλες ρυθμίσεις όπως ο επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών και πρόσθετα μέτρα.

Διαβάστε εδώ όλη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις