Logo

Κοροναϊος: 13 οι νεκροί στην Ελλάδα - 35 νέα κρούσματα - 530 ασθενείς - Συνεχής ενημέρωση



 
 

Αυξημένα κατά 35 κρούσματα είναι τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών σε 530, όπως ανακοίνωσε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Από τα 530 κρούσματα, τα 98 είνα απροσδιόριστης πηγής. Συνολικά 100 νοσηλεύονται, ενώ 18 είναι διασωληνωμένοι.

Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε την εκτίμηση πως και άλλοι ασθενείς θα διασωληνωθούν τις επόμενες ώρες...

Το 54% είναι άνδρες και το 47% του συνόλου των νοσηλευόμενων είναι μεγάλης ηλικίας άνω των 65 ετών.

Συνολικά 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο.

Επίσης, έχει γίνει έλεγχος σε 8.000 δείγματα.

Σε δραματικό τόνο ο κ. Τσιόδρας ανέφερε:

"Κανείς δεν είναι 100% ασφαλής. Δεν υπάρχει εμβόλιο προς το παρόν. Δεν υπάρχει έγκαιρη και τεκμηριωμένη με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης θεραπεία. Όλα είναι στο αρχικό στάδιο και το κυριότερο κανείς, εκτός από τους 19 συμπολίτες μας που πήραν εξιτήριο έως σήμερα, δεν έχει ακόμα ανοσία. Έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο εχθρό".

Στους 13 έφτασαν οι νεκροί

Ακόμα τρεις συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες από τον κοροναϊό, ανεβάζοντας την τραγική λίστα στους 13 θανάτους στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας επεσήμανε πως οι 12 είναι άνδρες και μία γυναίκα.

Από αυτούς οι 12 είχαν υποκείμενα νοσήματα, ενώ ένας ήταν υπερήλικος άνω των 80 ετών.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 76 έτη.

Οι τρεις ασθενείς έχασαν τη μάχη για τη ζωή στη διάρκεια της νύχτας και το πρωί του Σαββάτου.

Πρόκειται για έναν 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας, έναν ακόμη άνδρα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μία 94χρονη γυναίκα στην κλινική «Παμμακάριστος» της Αθήνας.

Χαρδαλιάς: Είμαστε στο ίδιο σημείο που ήταν η Ιταλία πριν 24 ημέρες

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως σήμερα βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόταν η Ιταλία πριν από 24 ημέρες, καλώντας τους πολίτες να μένουν στο σπίτι.

Ανέφερε με νόημα:

“Η Ιταλία είχε δέκα νεκρούς και 322 κρούσματα πριν από 24 ακριβώς ημέρες. Είχε δηλαδή περίπου τα αριθμητικά δεδομένα που έχουμε εμείς σήμερα. Όλοι βλέπετε καθημερινά τη δραματική κατάσταση που περιγράφουν οι Έλληνες γιατροί που υπηρετούν σε αυτά τα ιταλικά νοσοκομεία. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως πως οπωσδήποτε θα γίνουμε Ιταλία. Έχουμε λάβει εγκαίρως αυστηρά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του ιού πριν αυτός αρχίσει να εξαπλώνεται ώστε να μη φτάσουμε να γίνουμε Ιταλία και να είστε σίγουροι ότι στο χρόνο που πρέπει θα λάβουμε και όποια άλλα μέτρα επιβάλλεται να ληφθούν.
Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα ώστε να έχουμε τις λιγότερες απώλειες. Μπορούμε να μη χαθούν άνθρωποι λόγω της δικής μας αμεριμνησίας.

Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα και δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Τους καλούμε και σήμερα να σκεφτούν όχι μόνο ότι είναι καλό για τον εαυτό τους αλλά και για τους γύρω τους και τους δικούς τους ανθρώπους".

Επεσήμανε δε πως τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι σκληρότερα, αν χρειαστεί, αναφέρομενος στο κομβόι των εκδρομέων στα οδικά δίκτυα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας...

Ως προς επαναπατρισμό των Ελλήνων από χώρες του εξωτερικού, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα και αύριο μία μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους.

Σήμερα αναμένεται μία πτήση από τη Μαδρίτη και μία από τη Βαρσοβία καθώς και ένα πλοίο ξεκινά από την Ανκόνα της Ιταλίας το οποίο περιμένουν αύριο επιτρέποντας να επιστρέψουν στο σπίτι τους, όσοι είχαν εγκλωβιστεί σε άλλες χώρες.
Αύριο έχουν δρομολογηθεί δύο ακόμα πτήσεις από την Ισπανία καθώς και μία πτήση από την Πράγα, το Βελιγράδι, το Κίεβο και την Τιφλίδα. Όλοι συμπληρώνουν την απαραίτητη φόρμα δήλωσης της απομόνωσης τους για 14 ημέρες. Καταχωρούνται στην πλατφόρμα ιχνηλάτησης της πολιτικής προστασίας και τις αρχές για να τους ελέγξουν.

Θεσσαλία: 17χρονος το τελευταίο κρούσμα

Ένας 17χρονος είναι το τελευταίο κρούσμα του κοροναϊού στη Θεσσαλία. Πρόκειται για κάτοικο στα Τρίκαλα που είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Γερμανία. Ο νεαρός έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στη Θεσσαλία τα κρούσματα είναι δέκα, εκ των οποίων τα 8 στη Λάρισα, ένα στα Τρίκαλα και ένα στο Βόλο. Πρόκειται για 22χρονο φοιτητή που επέστρεψε από το  εξωτερικό.

Εξάλλου, ένας Αμερικανός στρατιώτης και μια αλλοδαπή γυναίκα που διατηρεί σπίτι στη Σκιάθο, βρέθηκαν θετικοί.

Νοσοκομείο Ρίου: Εξιτήριο για πέντε ασθενείς

Θετικά είναι τα νέα από το νοσοκομείο του Ρίου όπου πήραν εξιτήριο πέντε ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 11 ασθενείς. Από αυτούς τρεις είναι διασωληνωμένοι και δύο νοσηλεύονται σε θάλαμο χαμηλής πίεσης λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους.

ΠΟΕΔΗΝ: 63 κρούσματα στο προσωπικό νοσοκομείων

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει, τα κρούσματα στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" έφτασαν τα 11, ενώ και η διοίκηση της νοσηλευτικής βρίσκεται σε καραντίνα.

Συνολικά 63 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία νοσούν και η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και έχει απευθύνει πολλές φορές έκκληση για τη λήψη περισσότερων μέτρων προστασίας και ασφάλειας.

Ανάμεσα στα κρούσματα και γιατρός στο νοσοκομείο Πρέβεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πάει ταξίδι για σκι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ είχε πυρετό, εργαζόταν στο νοσοκομείο.

"Ανάσα" σήμερα για 29 εργαζόμενους στο νοσοκομείο Καστοριάς, καθώς βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματα των τεστ. Υπενθυμίζεται πως στο νοσοκομείο εργαζόταν 53χρονος που έχασε τη ζωή του τις προηγούμενες ημέρες, έχοντας προσβληθεί από τον κοροναϊό.

"Θετική" γιατρός στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου

Γιατρος του Κέντρου Υγείας Σιδηροκάστρου, ήταν το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στις Σέρρες.

Το Κέντρο Υγείας έκλεισε για επτά ημέρες για να γίνει απολύμανση, ενώ η γιατρός έχει τεθεί σε καραντίνα.

Έφτασαν 550.000 μάσκες από την Κίνα

Στο μεταξύ προσγειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αεροπλάνο της Air China που μετέφερε υγειονομικό υλικό από την Κίνα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών της χώρας μας λόγω του κοροναϊού.

Το υγειονομικό υλικό περιλαμβάνει 550.000 χειρουργικές και προστατευτικές μάσκες, ιατρικά γυαλιά, γάντια, προστατευτικό εξοπλισμό και καλύμματα παπουτσιών (ποδονάρια).
Το υγειονομικό υλικό παρέδωσε, εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, η πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσιγιουέ, στους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στην ίδια πτήση έφθασαν και άλλα χαρτοκιβώτια ιατρικών προμηθειών, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.
Την ευγνωμοσύνη της χώρας μας στην κινεζική κυβέρνηση και σε όποιον άλλον έχει συμβάλει, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Σε επικοινωνία που είχε χθες με τον Κινέζο ομόλογό του Γουανγκ Γι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον κινεζικό λαό και ευχαρίστησε για την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις