Logo

Κοροναϊός: 324 θάνατοι σε ένα 24ωρο στην Ισπανία - Στρατιωτικός νόμος στην Αλβανία - Συνεχής ενημέρωση



 
 

Η Ισπανία αναδεικνύεται ως η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη με ραγδαία αύξηση των θανάτων από τον κοροναϊό, μετά την Ιταλία.

Μέσα σε ένα 24ωρο οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 324 ασθενείς, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 1.326.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αυξήθηκε σήμερα στα 24.926, από 19.980 την προηγούμενη ημέρα.

Στη Γαλλία καταγράφηκαν 112 θάνατοι από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο με το συνολικό αριθμό να φτάνει τους 562 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 14.459. Σύμφωνα με το υπουργείο, 6.172 άρρωστοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων σχεδόν 1.525 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι μισοί από τους βαριά νοσούντες είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών. "Εξελισσόμαστε γρήγορα προς μια γενικευμένη επιδημία στην επικράτειά μας", υπογράμμισε η γενική διεύθυνση της Υγείας, καλώντας τους πολίτες "να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες περί περιορισμού και τα μέτρα προστασίας", όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών και η διατήρηση ελάχιστης απόστασης ενός μέτρου μεταξύ των ανθρώπων.

Στη Βρετανία ακόμα 53 άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με κοροναϊό, έχασαν τη ζωή τους, αυξάνοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα.
Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας μεταξύ 41 και 94 ετών και όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Στην Αλβανία η κυβέρνηση επέβαλε σήμερα, Σάββατο, στρατιωτικό νόμο σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Οι Αλβανοί πολίτες αγνόησαν τα προηγούμενα μέτρα κατά του COVID-19 και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση της χώρας έβγαλε στους δρόμους στρατιώτες. Ο στρατιωτικός νόμος θα ισχύσει για 40 ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 120.000 Αλβανοί επέστρεψαν από την Ιταλία η οποία πλήττεται από τον κορονοϊό, πριν από τη διακοπή της αεροπορικής και θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών κατά μήκος της Αδριατικής Θάλασσας, πριν από 12 ημέρες.

Στην Κύπρο καταγράφηκαν οκτώ νέα κρούσματα. Πρόκειται για οκτώ άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του κυπριακού υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των οκτώ κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.
Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 75 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 45 ήταν επαφές.

Στη Γερμανία τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 20.000 και οι νεκρούς τους 60.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα.
Την αρχή έκανε ήδη η Βαυαρία από τα μεσάνυχτα, περιορίζοντας αυστηρά την κυκλοφορία σε όλο το κρατίδιο, ενώ, σύμφωνα με τον Βαυαρό Πρωθυπουργό Μάρκους Σέντερ, τα εστιατόρια αναμένεται να κλείσουν σταδιακά από σήμερα σε όλη τη χώρα. Η απόφαση σχετικά με την αυστηροποίηση των κανονισμών κυκλοφορίας αναμένεται να ληφθεί αύριο, κατά την τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων.

Στήριξη των γερμανικών επιχειρήσεων

Μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων προωθεί η γερμανική κυβέρνηση, δημιουργώντας «ομπρέλα διάσωσης» κυρίως για τις μεγάλες επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, αναλαμβάνοντας εγγυήσεις ύψους έως και 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά ακόμη και με απευθείας επενδύσεις στις εταιρίες. Το σχέδιο της κυβέρνησης χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομική Έρευνα (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ, τονίζοντας ότι η δημιουργία ενός κρατικού ταμείου αποτελεί «έξυπνη λύση προκειμένου να αποτραπεί η χρεοκοπία μεγάλων επιχειρήσεων». Μακροπρόθεσμα το κράτος μπορεί είτε να πουλήσει αυτές τις συμμετοχές είτε να παραμείνει μέτοχος σε κάποιες από αυτές και να χρησιμοποιήσει τα κέρδη για την βελτίωση συντάξεων και ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων.

Στο μεταξύ συνεχίζεται εδώ και τρεις μέρες η προσπάθεια επαναπατρισμού περίπου 200.000 Γερμανών από διάφορες περιοχές. Ήδη έχουν επιστρέψει στην Γερμανία 30.000 άτομα, ενώ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, το προσεχές διάστημα εκτιμάται ότι θα επιστρέφουν περίπου 10.000 άτομα την ημέρα και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός δύο εβδομάδων. Οι επαναπατρισθέντες τίθενται άμεσα σε κατ' οίκον απομόνωση για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Στην Ολλανδία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον COVID-19 στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 637 και ανήλθε στα 3.631 κρούσματα. Οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 30 με την τραγική λίστα να φτάνει τους 136 θανάτους. Τα θύματα να είναι ηλικίας μεταξύ 63 και 95 ετών.

Στην Αίγυπτο οι νεκροί έφτασαν τους 8 και τα κρούσματα στα 285 άτομα. Το τελευταίο θύμα είναι 60χρονος Αιγύπτιος που επέστρεψε από την Ιταλία.

Μόνο "εισαγόμενα" κρούσματα στην Κίνα - Κανένα εγχώριο εδώ και τρεις ημέρες!

Η Κίνα δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Όμως οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 41 επιπλέον περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι έφθασαν στη χώρα μολυσμένοι από τον SARS-CoV-2 στο εξωτερικό, αριθμός ρεκόρ ημερησίως.
Συνολικά, ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων από το εξωτερικό ανέρχεται πλέον σε 269.

Για να αποφευχθεί μια εκ νέου εξάπλωση του ιού, που έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα, οι αρχές επιβάλλουν πλέον να μπουν σε καραντίνα όλοι όσοι φτάνουν στο κινεζικό έδαφος.

Σε σύγκριση με τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν καθημερινά καταγράφονταν χιλιάδες νέα κρούσματα, η μετάδοση ουσιαστικά σταμάτησε στην Κίνα.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Κίνας, από τους 81.000 ανθρώπους που μολύνθηκαν, μόνο οι 6.013 εξακολουθούν να είναι άρρωστοι.

Ο αριθμός των νεκρών έχει μειωθεί επίσης σημαντικά, με επτά θανάτους να καταγράφονταν χθες, όλοι στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της πανδημίας.
Η Ιταλία, με περισσότερους από 4.000 θανάτους, ξεπέρασε την Κίνα στον αριθμό των θανάτων από τον ιό (3.255).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαιρέτισε τις προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας στην Ουχάν, τη μεγαλούπολη στο κέντρο της Κίνας, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός τον Δεκέμβριο.
«Η Ουχάν δίνει ελπίδα στον υπόλοιπο κόσμο δείχνοντας ότι και η πιο σοβαρή κατάσταση είναι αναστρέψιμη» δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον SARS-CoV-2 παγκοσμίως και περισσότεροι από 11.000 έχουν πεθάνει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-3-2020 από directNEWS.gr

 

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις