Logo

Έβρος: Απόκρουση νέας προσπάθειας εισβολής μεταναστών από τις Καστανιές [βίντεο+φωτο]



 
 

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα ρίχνει όλες τις δυνάμεις της στην καταπολέμηση της διάδοσης του κοροναϊού ένα δεύτερο μέτωπο παραμένει ενεργό, καθώς στα ελληνοκτουρκικά σύνορα συνεχίζεται η προσπάθεια της Τουρκίας να εισβάλει στη χώρα μέσω της μεταφοράς στον Έβρο χιλιάδων μεταναστών οι οποίοι επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Απέναντι  σε αυτή τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης η αντίσταση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των αστυνομικών είναι σθεναρή. Το γεγονός αυτό καθειστά αποτυχημένο το εγχείρημα της τουρκικής εισβολής μέσω των μεταναστών, καθώς τα σύνορα στον Έβρο έχουν σφραγιστεί. 

Παρόλα αυτά το απόγευμα της Κυριακής, άλλη μία προσπάθεια εισβολής εκδηλώθηκε, καθώς σημειώθηκαν νέα επεισόδια στις Καστανιές, νότια του φυλακίου 1. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε προσπάθεια για ακόμη μία δολιοφθορά,  καθώς οι μετανάστες επιχείρησαν να ανοίξουν νέα τρύπα στα  συρματοπλέγματα. 

Αμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας με ρίψεις χημικών  για την απομάκρυνση των μεταναστών οι οποίοι είχαν για άλλη μία φορά την υποστήριξη της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας που έριξε δεκάδες χημικά.  

Στελέχη της διμοιρίας συντηρήσεως του Μηχανικού, αμέσως κατευθύνθηκαν στον φράχτη ώστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι μετανάστες. 

*πηγή φωτο και βίντεο: hellasjournal.com

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-3-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις