Logo

Κοροναϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Μεγάλη Βρετανία -«Μείνετε σπίτι» η έκκληση του Μπόρις Τζόνσον [βίντεο]



 
 

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απαγόρευση μετακινήσεων στην Μεγάλη Βρετανία, λόγω του κορωναϊού.

H  Daily Mail  αναφέρει ότι ο Μπόρις Τζόνσον έθεσε απόψε το Ηνωμένο Βασίλειο σε "lockdown" λόγω κοροναϊού, διατάσσοντας το κλείσιμο όλων των καταστημάτων  - εκτός αυτών που πωλούν είδη διατροφής - όπως και τους τόπους παιχνιδιών και τις εκκλησίες. 

Οι συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων απαγορεύονται, στο πλαίσιο των πιο δραματικών μέτρων που έχει δει η Βρετανία σε καιρό ειρήνης. καθώς η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να ανακόψει τη διάδοση της φονικής πανδημίας. 

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σε διάγγελμά του το βράδυ της Δευτέρας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν σπίτι τους, κάνοντας λόγο για «την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες».

Πρόκειται για μία στροφή 180 μοιρών του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος φαίνεται ότι εγκαταλείπει την αρχική θεωρία περί "ανοσίας της αγέλης" μπροστά στη φονική επέλαση της πανδημίας. 

«Σε όλο τον κόσμο παρακολουθούμε τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του αόρατου δολοφόνου. Και έτσι απόψε θέλω να σας ενημερώσω για τα τελευταία βήματα που παίρνουμε προκειμένου να πολεμήσουμε την ασθένεια και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε» είπε ο Μπόρις Τζόνσον και πρόσθεσε: «Μείνετε σπίτι.Ήρθε η ώρα και για εμάς να κάνουμε περισσότερα. Από απόψε, πρέπει να δώσω στους Βρετανούς πολίτες μια πολύ απλή εντολή – πρέπει να μείνετε σπίτι. Γι’ αυτό το κρίσιμο είναι να σταματήσουμε την εξάπλωση της ασθένειας».  

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, οι μετακινήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζονται στα πολύ βασικά, δηλαδή έξοδο για προμήθεια βασικών αγαθών, κάποια εξάσκηση (μία) την ημέρα, όπως τρέξιμο ή ποδήλατο μόνοι ή με μέλη της οικογένειας. Επιπλέον, θα επιτρέπεται η έξοδος για ιατρικούς λόγους ή προκειμένου να παρέχει κανείς βοήθεια σε άτομα που το έχουν ανάγκη.

Ο Μπόρις Τζόνσον, μάλιστα, τόνισε πως η μετακίνηση από και προς τη δουλειά θα επιτρέπεται μόνο εφόσον δεν είναι εφικτή η τηλεργασία.

«Οι παραπάνω είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους θα μπορείτε να βγείτε από το σπίτι. Δεν πρέπει να συναντιέστε με φίλους. Αν οι φίλοι σας το ζητήσουν,  πρέπει αρνηθείτε» είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό τα συνολικά κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο φθάνουν τα 6.650, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 335. 

Οι ιαθέντες από τη νόσο ανέρχονται στους 135.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-3-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις