Logo

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς: Η γυναίκα μπορεί να είχε καλύτερη εξέλιξη [βίντεο]



 
 

Η μητέρα τριών παιδιών που πέθανε από τον κοροναϊό σε χωριό της Καστοριάς, μπορεί να είχε σωθεί αν είχε μεταφερθεί νωρίτερα σε νοσοκομείο, αφήνει να εννοηθεί ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, ο οποίος συνιστά στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να τροποποιήσει τις οδηγίες για τη νοσηλεία των ασθενών.

Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη πως η γυναίκα πέθανε αβοήθητη στο σπίτι της, καθώς ο ΕΟΔΥ της είχε πει να μην πάει στο νοσοκομείο, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα.

Ως γνωστόν, η Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα η Καστοριά και η Κοζάνη έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του κοροναϊού με πέντε θανάτους από τους συνολικά 20 σε όλη την χώρα.

Τελευταίο θύμα η 40χρονη γυναίκα η οποία αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα (είχε άσθμα) αλλά από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) της είχαν πει να παραμείνει στο σπίτι της.

Όταν παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση η υγεία της και έσπευσε ασθενοφόρο για να την πάει στο νοσοκομείο, ήταν πολύ αργά. Η γυναίκα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Την εκτίμηση πως θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της υγείας της γυναίκας αν είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο, εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς Λάζαρος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Αντ1.

"Είχε πάρει οδηγίες από τον ΕΟΔΥ εμφανίζοντας κάποια συμπτώματα, να παραμείνει στο σπίτι. Εμφάνισε όμως, όπως ξέρω, αιφνίδια επιδείνωση και ταχύτατη, οπότε δεν πρόλαβε θεωρητικά ούτε το ασθενοφόρο να φτάσει στο σπίτι της για να την παραλάβει ζωντανή" δήλωσε.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να έχει σωθεί, απάντησε:

"Δεν μπορώ να ξέρω τι εξέλιξη μπορεί να είχε μία νόσηση.

Αυτό όμως που ξέρουμε όλοι μας είναι ότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι ότι όταν κάποιος έχει ήπια συμπτώματα να παραμένει στο σπίτι".

Και συμπλήρωσε: 

"Η γυναίκα μπορεί να είχε καλύτερη εξέλιξη, αν νοσηλευόταν από την αρχή".

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς προέτρεψε τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ να τροποποιήσουν τις οδηγίες με βάση τις οποίες κάποιος ασθενής πρέπει να πάει στο νοσοκομείο.

"Το θέμα είναι αν θα πρέπει να αλλάξουν λίγο οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και να νοσηλεύονται με μεγαλύτερη ευκολία κάποιοι άνθρωποι που εμφανίζουν συμπτώματα. Έχοντας πλέον κάποια δεδομένα, μπορούμε να αλλάξουμε αυτά τα πράγματα", δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ακούστε τις δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-3-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις