Logo

Κοροναϊός: Στους 27 οι νεκροί στην Ελλάδα - Στα 892 τα κρούσματα - Συνεχής ενημέρωση



 
 

Ανεβαίνει η θλιβερή λίστα των θανάτων από τον κοροναϊό στην Ελλάδα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό πως προστέθηκε ακόμα ένα θύμα του θανατηφόρου COVID-19, το πέμπτο μέσα σε ένα 24ωρο, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 27.

Πρόκειται για έναν 54χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Αττικόν" με εγκεφαλικό, όπου του έγινε το τεστ για τον κορονοϊό και βγήκε αρνητικό.

Όταν έχασε τη ζωή του, η οικογένειά του πήρε την απόφαση να δωρίσει τα όργανά του, προκειμένου να χαρίσει ζωή σε άλλους ανθρώπους. Κατά τη διαδικασία έγινε προληπτικά νέο τεστ και διαπιστώθηκε πως ο 54χρονος ήταν θετικός στον COVID-19. Η δωρεά οργάνων σταμάτησε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει τέσσερις θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από κοροναϊό στους 26 και τα νέα κρούσματα σε 71. 

Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας ανήλθαν στα 892. 

Από αυτούς οι 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άντρες και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν 73 ετών. 21 άνδρες και 5 γυναίκες. Όλοι εκτός από ένα περιστατικό, ήταν ηλικιωμένοι.

Επίσης, συνολικά 42 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

"Δεν δείχνει σημάδια εκθετικής αύξησης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο. Είμαστε ακόμα μέσα στη μάχη να μην πω στην αρχή της μάχης. Ο καθένας από τη δική του μεριά οφείλει να βοηθήσει", ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Οι τέσσερις νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες

Ο 26ος νεκρός είναι ένας 54χρονος άνδρας ο οποίος είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν με εγκεφαλικό. Ο άνδρας πέθανε την περασμένη Τρίτη και οι συγγενείς του ξεκίνησαν τη διαδικασία δωρεάς οργάνων του σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Τότε οι γιατροί έκαναν τεστ για τον Covid-19 στο νεκρό για να διαπιστώσουν πως ήταν θετικός στο θανατηφόρο ιό. Η διαδικασία της δωρεάς οργάνων διακόπηκε.

Οι άλλοι τρεις ασθενείς πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών την Πέμπτη σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης.

Πέθανε στην Αλεξανδρούπολη Ανθυπασπιστής που υπηρετούσε στην Ξάνθη

Ο ένας ήταν ένας 46χρονος στρατιωτικός, που κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και ο δεύτερος ήταν ένας 64χρονος από την Δαμασκηνιά, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες φαινόταν ότι είχε ανακάμψει από τον ιό. 

Ο 46χρονος Ανθυπασπιστής Τεχνικός του Ελληνικού Στρατού είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου  και  άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Υπηρετούσε στην Ξάνθη και φέρεται το τελευταίο διάστημα ότι είχε κάνει μία εκπαίδευση στην Πάτρα.

Τις προηγούμενες μέρες διαπιστώθηκε θετικός στον κοροναϊό και μεταφέρθηκε από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Ωστόσο ήταν υπέρβαρος. 

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως είναι το τρίτο περιστατικό θανάτου που η ηλικία του είναι μεταξύ 40 ετών και 50 ετών και το δεύτερο που δεν έχει να κάνει με άλλα προβλήματα υγείας. Είχε προηγηθεί η γυναίκα από την Καστοριά ,η οποία είχε άσθμα, ο Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη ,42 ετών, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας και τώρα ο Ανθυπασπιστής.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του στρατιωτικού, συμπληρώνοντας: "Τα περιστατικά στην πόλη μας θεωρούμε ότι είναι τα περισσότερα ορφανά. Στην πόλη μας παρότι η δημοτική αρχή φρόντισε να μην γίνει το καρναβάλι της Ξάνθης, κάποια άτομα που είχαν κλείσει δωμάτια ήρθαν στην πόλη. Ο κοροναϊός είναι εδώ, είναι και στην πόλη και το βουνό".

Παράλληλα, ο  ο Διοικητής  της μονάδας, στην οποία υπηρετούσε ο 46χρονος, ανακοίνωσε τα άσχημα νέα για το θάνατο του στρατιωτικού κατά την πρωινή αναφορά. 

Από την Δαμασκηνιά Κοζάνης 64χρονος έχασε τη μάχη στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό ένας 64χρονος άνδρας από τη Δαμασκηνιά Κοζάνης, ένα από τα χωριά που έχουν τεθεί εδώ και αρκετές μέρες σε αυστηρή καραντίνα.

Ο 64χρονος άνδρας αρχικά νοσηλευόταν νοσηλεύτηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ , όπου τις τελευταίες 8-9 ημέρες ήταν διασωληνωμένος.

Πριν από τέσσερις ημέρες έδειξε μικρά σημάδια ανάκαμψης που δημιούργησαν προσδοκίες για την εξέλιξη της υγείας του. Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο,  η κατάστασή του επιδεινώθηκε και το μεσημέρι της Πέμπτης κατέληξε.

Σημειώνεται, ότι πριν λίγες μέρες πέθανε και ο 90χρονος πατέρας του 64χρονου. 

Κατέληξε στον Ευαγγελισμό 70χρονος από την Γλυφάδα

Την Πέμπτη, επίσης, έγινε γνωστός ο θάνατος ενός 70χρονου άνδρα από τη Γλυφάδα που νοσηλευόταν με κοροναϊό στον Ευαγγελισμό.

Ο 70χρονος αρχικά βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του όμως την 8η-9η ημέρα εμφάνισε δύσπνοια και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου την Πέμπτη άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ο θάνατος του 42χρονου Γερμανού χωρίς υποκείμενο νοσημα

Υπενθυμίζεται, ότι το βράδυ της Τετάρτης  κατέληξε στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής ο οποίος είχε καταγραφεί ως τρίτο κρούσμα του ιού στο νησί, στις 12 Μαρτίου.

Ο καθηγητής είχε φτάσει στο νησί καθώς δίδασκε ως επισκέπτης καθηγητής σε σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.

Ο 42χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Αναφερόμενος στο θάνατο του Γερμανού καθηγητή, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου προς τους υγειονομικούς συντάκτες:

"Ο ιός μπορεί να προκαλεί και σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους το είδαμε και χθες με τον Γερμανό επισκέπτη καθηγητή. Εκεί εμφανίστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα. Μία επιπλοκή που έχει πρόσφατα συσχετιστεί με τη λοίμωξη από το νέο ιό και για την οποία είναι σε επαγρύπνηση τις τελευταίες ημέρες όλοι οι γιατροί του κόσμου και οι γιατροί στην Ελλάδα που χειρίζονται τις περιπτώσεις της νόσου.

Από την ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούσαν την Κρήτη, χορηγούνταν ειδική προληπτική αγωγή αντιπηκτική αγωγή για αυτόν τον σκοπό.

Δεν φαίνεται η επιπλοκή αυτή να αφορά μεγάλο ποσοστό των ασθενών όπως μας δείχνει δεδομένα δημοσιευμένα από Κινέζους συναδέλφους και αυτά τα σπάνια συμβάντα δεν αλλάζουν την εικόνα που έχουμε για την πορεία της νόσου όταν αυτή αφορά ανθρώπους υγιής χωρίς άλλα προβλήματα υγείας όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο".

Με κοροναϊό βρέφος στην Καστοριά - Γεννήθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως νεογέννητο βρέφος νοσηλεύεται εδώ και ημέρες με κοροναϊό σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το μωρό γεννήθηκε πριν από μία εβδομάδα στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου μεταφέρονται οι εγκυμονούσες από την Καστοριά για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρουσμάτων κοροναϊού στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, το μωρό είναι καλά στην υγεία του. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως το μωρό δε νόσησε στο νοσοκομείο των Γρεβενών, αλλά όταν εξήλθε και επέστρεψε με τη μητέρα του στο σπίτι της οικογένειας, στην Καστοριά.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν νοσεί και η μητέρα του μωρού.

Δέκα τα κρούσματα κοροναϊού στην Κρήτη

Δύο νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη στην Κρήτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 10.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 20χρονο Αλβανικής υποκοότητας που νοσεί από την ασθένεια ασθένεια COVID-19 ο οποίος είναι συμφοιτητής του 20χρονου ο οποίος την Τρίτη επέστρεψε στο Ηράκλειο από τη Βρετανία και βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.  Ο νεαρός έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ' οίκον καραντίνα.

Ο δεύτερος είναι ένας Ηρακλειώτης, ηλικίας 43 ετών ο οποίος επίσης είχε προσφάτως ταξιδέψει στη Βρετανία και παρουσίασε συμπτώματα μόλις επέστρεψε. Ο ίδιος νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στην ειδική μονάδα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί  από τα δέκα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στην Κρήτη, τα εννέα εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο ενώ το ένα αφορά μία 53χρονη γυναίκα στη Σητεία.

Στο μεταξύ,  κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση μιας 63χρονης γυναίκας από την Αργεντινή, που νοσηλεύεται στην Εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Η γυναίκα μεταφέρθηκε την Κυριακή στο νοσοκομείο από κρουαζιερόπλοιο το οποίο διερχόταν στα νότια της Κρήτης καθώς παρουσίασε συμπτώματα του ιού.

Από την εξέταση των διγμάτων της γυναίκας  διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό ενώ η κατάσταση της υγείας της επίσης παρουσίασε επιδείνωση. Αρχικά νοσηλευόταν στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του Βενιζελείου και στη συνέχεια διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις