Logo

Θετικός στον κοροναϊό ο Μπόρις Τζόνσον - Tι λέει ο ίδιος σε βίντεο



 
 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαγνώστηκε με τον κοροναϊό.

Οπως έγινε γνωστό, έχει ήπια συμπτώματα και αναμένεται να τεθεί σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται πως δύο ημέρες πριν είχε βγει θετικός και ο πρίγκιπας της Ουαλίας, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Κάρολος.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως είναι θετικός στον ιό με βίντεο του στο Twitter.

"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών έχω αναπτύξει ήπια συμπτώματα και έχω δοκιμαστεί θετικά για κοροναϊό. Είμαι πλέον απομονωμένος, αλλά θα συνεχίσω να είμαι ηγέτης της αντίδρασης της κυβέρνησης μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς καταπολεμάμε αυτόν τον ιό. Μαζί θα το χτυπήσουμε αυτό", αναφέρει.

Δείτε το tweet του Βρετανού Πρωθυπουργού

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail, η αρραβωνιαστικιά του Βρετανού Πρωθυπουργού, Κάρι Σίμοντς, η οποία διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της έφυγε από την Ντάουνινγκ Στριτ και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι τους στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η 32χρονη, που αναμένεται να γεννήσει το καλοκαίρι, είναι ιδιαίτερα ανήσυχη καθώς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει εάν έχει προσβληθεί και εκείνη από τον ιό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο τους δεν είχαν συναντηθεί για μέρες.

Θετικός και ο Υπουργός Υγείας

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον ότι βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, ακολούθησε ανακοίνωση από τον υπουργό Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, ότι πάσχει και αυτός από τον ιό.

"Βγήκα θετικός. Ευτυχώς τα συμπτώματα ειναι ήπια και εργάζομαι από το σπίτι στην αυτο-απομόνωση", ανέφερε ο ίδιος στο Twitter.

Έντονη ανησυχία υπάρχει ότι και άλλοι αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης και υπουργοί ενδέχεται να έχουν μολυνθεί. Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι δεν υπάρχει λόγος για τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης να υποβληθούν σε τεστ εκτός κι αν παρουσιάσουν συμπτώματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις