Logo

Σύλληψη εμπόρου μοτοσικλετών στην Καστοριά για απάτη με προστατευτικές μάσκες



 
 

Ένας έμπορος μοτοσικλετών συνελήφθη από αστυνομικούς στην Καστοριά για παραπλανητική πώληση προστατευτικών μασκών εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο συλληφθείς διαφήμιζε στο διαδίκτυο ότι πουλάει προστατευτικές μάσκες σε μια περιοχή που έχει πληγεί από τα αλλεπάλληλα κρούσματα του COVID-19.

Ένας πολίτης του έδωσε 3.500 ευρώ, αλλά ουδέποτε πήρε τα υλικά ατομικής προστασίας.

Ο πολίτης κατήγγειλε την απάτη στο τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και ακολούθησε η σύλληψη του εμπόρου.

Την είδηση αποκάλυψε στον Αντ1 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος αναφέρθηκε και στα αποθέματα τεστ για τον κοροναϊό. «Θα υπάρξει καταγραφή από τη Δευτέρα» ανέφερε για να «ελέγξουμε όσους εισάγουν και εμπορεύονται αυτά τα τεστ και να μην υπάρχουν κρούσματα αισχροκέρδειας».

Ως προς τους ελέγχους για κρούσματα αισχροκέρδειας, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως έχουν γίνει 300 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί περίπου 20 πρόστιμα για παράνομες πρακτικές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για φαρμακαποθήκη στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για αυξημένο περιθώριο κέρδους.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης, το Υπουργείο γνωρίζει τα διαθέσιμα αποθέματα και τις τιμές στην αγορά, με τα εύλογα περιθώρια κέρδους.

Αισχροκέρδεια σε βενζινάδικα νησιού

Καρτέλ είχαν στήσει ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων σε νησί για να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε πως σε νησί στο οποίο λειτουργούν τρία βενζινάδικα, υπήρχε συνεννόηση των πρατηριούχων για τις τιμές πώλησης. Από τις αρμόδιες Αρχές επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ σε κάθε πρατηριούχο για εναρμονισμένη πρακτική. Ο φάκελος της υπόθεσης έχει προωθηθεί για να ασκηθούν και ποινικές διώξεις σε βάρος τους ιδιοκτητών των βενζινάδικων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2020 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις