Logo

Γαλλία: Αρνητικά ήταν τα τεστ στην 16χρονη πριν χάσει τη ζωή της από τον κοροναϊό!



 
 

Αρνητικά ήταν τρία τεστ που είχε υποβληθεί η 16χρονη Γαλλίδα Ζουλί, η 16χρονη Γαλλίδα η οποία έχασε τη ζωή της από τον COVID-19.

Την αναξιοπιστία των τεστ ανίχνευσης του ιού επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» αναφέροντας σε ρεπορτάζ πως η οικογένειά της άτυχης μαθήτριας Λυκείου έμαθε πολύ αργά ότι η επιδείνωση της υγείας της οφειλόταν στον κορωναϊό.

Την περασμένη Κυριακή ο βήχας της Ζουλί έγινε πιο έντονος και τη Δευτέρα η μητέρα της την πήγε στο γιατρό. Η κοπέλα διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Εκεί υποβλήθηκε στο πρώτο τεστ το οποίο δεν έδειξε "κάτι σοβαρό", όπως είπαν στην τραγική μητέρα η οποία επέστρεψε στο σπίτι.

Την Τρίτη, η κατάσταση της υγείας της άρχισε να χειροτερεύει και η Ζουλί μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Necker στο Παρίσι. Εκεί η η οικογένειά της έλαβε την πληροφορία ότι και τα άλλα δύο τεστ στα οποία υποβλήθηκε η 16χρονη έφηβη ήταν αρνητικά!

Όταν η μητέρα επισκέφτηκε την κόρη της το απόγευμα της Τρίτης, η Ζουλί ανέφερε πως νοιώθει πόνο στο στήθος. Όμως τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων τεστ έδειχναν πως δεν έχει μολυνθεί από τον ιό.

Το ίδιο βράδυ το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ έδειξε πως ήταν τελικά θετικό. Παράλληλα, η κατάσταση της Ζουλί είχε επιδεινωθεί...

Ξημερώματα Τετάρτης οι γιατροί κάλεσαν τη μητέρα της 16χρονης στο νοσοκομείο. «Ελάτε γρήγορα. Εκείνη την ώρα πανικοβλήθηκα. Κάποιες λέξεις σε κάνουν να καταλάβεις...», δήλωσε η μητέρα στην εφημερίδα. Λίγες ώρες μετά, η 16χρονη πέθανε.

Στο 60% η αξιοπιστία των τεστ

Ως προς την αναξιοπιστία των διαγνωστικών τεστ, ο γιατρός Ζεράρ Κιρτσέκ που εργάζεται στα έκτακτα περιστατικά στο νοσοκομείο Hôtel-Dieu στο Παρίσι, αναφέρει στην "Παρισιέν" πως το τεστ είναι «πολύ συγκεκριμένο»: εάν αποδειχθεί θετικό, τότε κατά 98% ο ασθενής νοσεί από Covid- 19.

Όπως αναφέρει η αξιοπιστία του αρνητικού τεστ κυμαίνεται στο «60%». Στα νοσοκομεία του Πανεπιστημίου της Λιλ, οι γιατροί δεν διστάζουν να κάνουν πέντε έως και έξι τεστ στους ασθενείς όταν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, μέχρι να αποδειχθεί θετικό το αποτέλεσμα, επισημαίνει ο Γάλλος γιατρός. «Αυτός είναι ίσως και ο λόγος για τον οποίο η νεαρή Ζουλί έκανε το τεστ τρεις φορές», προσθέτει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις