Logo

Συναγερμός στην Ικαρία για την ιχνηλάτηση των επαφών 25χρονου κρούσματος



 
 

Μια κινητή "ωρολογιακή βόμβα" για τη μετάδοση του κοροναϊού στην Ικαρία, αποδεικνύεται 25χρονος γιος επιχειρηματία του νησιού που επέστρεψε από το Λονδίνο μαζί με μια Ολλανδέζα και ένα Βρετανό φίλο του.

Ο 25χρονος και η παρέα του έφτασαν στην Ελλάδα στις 12 Μαρτίου και αψήφησαν τις οδηγίες να τεθούν σε οικειοθελή καραντίνα 14 ημερών. Αντίθετα στις 20 Μαρτίου αναχώρησαν με το  πλοίο "Νήσος Μύκονος" με προορισμό την Ικαρία...

Φτάνοντας στο νησί επισκέφτηκαν σούπερ μάρκετ στην περιοχή Αρμενιστής για να αγοράσουν προμήθειες, αλλά και φαρμακείο διότι ο 25χρονος φέρεται να είχε ήδη τα συμπτώματα του κορωναϊού.

Στη συνέχεια κατέλυσαν στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του επιχειρηματία στις Ράχες. Εκεί ψώνισαν από άλλα καταστήματα και ένα φούρνο στον Άγιο Πολυκάρπιο.

Όταν επιβεβαιώθηκε πως ο 25χρονος είναι κρούσμα του COVID-19, σήμανε συναγερμός στην Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τις αρχές της Ικαρίας, ώστε να ιχνηλατιθούν όλες οι επαφές που είχε στο νησί.

Ο 25χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Αγίου Κήρυκου, μεταφέρθηκε σήμερα, Σάββατο, με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο C-27 μέσα σε ειδική κάψουλα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από κει στο σπίτι του, καθώς η κατάσταση του δεν ειναι κρίσιμη...

Η Ολλανδέζα φίλη του 25χρονου μετά την κατάθεση της στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, επέστρεψε στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του 25χρονου με αυστηρές οδηγίες για περιορισμό κατ οίκον για τις επόμενες 14 μερες.

Την ίδια ώρα η δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση σε όσους ήρθαν σε επαφη με τον 25χρονο να ενημερώσουν διότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια Υγεία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις