Logo

Μονοδρομήσεις στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση



 
 

Νέα περιοριστικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος συνωστισμού.

Το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στο Open, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ...μονοδρομήσεων στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ.

Ανέφερε σχετικά:

"Αυτή τη στιγμή λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ λειτουργούν ικανοποιητικά, δεν υπάρχει συνωστισμός. Στη Δανία εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μέτρο. Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε. Ψάχνουμε νέες ιδέες αλλά είμαστε υπερήφανοι διότι η αγορά μας λειτουργεί καλά. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι στα σούπερ μάρκετ που επισκέφθηκα είδα τον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις και τους ευχαριστώ για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν".

Ως προς τα αντισηπτικά ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η βιομηχανία "Παπουτσάνης" έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενώ έχουν ζητήσει να λάβουν σχετική άδεια και άλλες δυο βιομηχανίες.

Για τις μάσκες είπε πως τα αποθέματα είναι περίπου δυο εκατομμύρια. Όπως είπε, μια ελληνική βιομηχανία ζήτησε να επιταχθεί το εργοστάσιό της για να παραχθούν μάσκες. Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως είναι μία πρόταση που θα εξεταστεί.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές ανέφερε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι. «Γενικά η αισχροκέρδεια είναι κακό πράγμα, αλλά σε τέτοιες εποχές είναι βαθιά ανήθικο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις