Logo

Ενισχύεται με προσωπικό και μέσα το νοσοκομείο Καστοριάς - Μετά τις αντιδράσεις...



 
 

Μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου Καστοριάς και των φορέων της πόλης για τις ελλείψεις σε προσωπικό και ατομικά προστατευτικά μέσα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δημοσιοποίησε λίστα με τους γιατρούς και ατομικά μέτρα προστασίας που εστάλησαν στην περιοχή που έχει πληγεί από τον κοροναϊό.

Ο Β. Κικίλιας προχώρησε σε γραπτή δήλωση μετά τον πέμπτο θάνατο από τον κοροναϊό σήμερα στην Καστοριά όπου ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχουν φτάσει τους 40.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο, σύσκεψη φορέων, απευθύνοντας δραματική έκκληση στο υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση.

Μάλιστα ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Χρήστος Κουσουρής κατήγγειλε σήμερα στον ΣΚΑΪ πως από τους 350 εργαζόμενους μόνο στους 150 έχει γίνει τεστ για να διαπιστωθεί αν είναι θετικοί στον κοροναϊό.

Σήμερα 13 από τους 150 εργαζόμενους που έχουν ελεγχθεί είναι θετικοί στον COVID-19.

Υπενθυμίζεται πως ένας από τους πέντε νεκρούς από τον κοροναϊό, ήταν 53χρονος εργαζόμενος στο μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου...

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις των φορέων και των εργαζομένων στο νοσοκομείο, ο Βασίλης Κικίλιας εξέδωσε γραπτή δήλωση για το υγειονομικό υλικό και τους γιατρούς που εστάλησαν.

Αναφέρει σχετικά:

«Προκειμένου να ενισχύσουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας Διευθυντής Καρδιολογίας, ένας Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής, μία Διευθύντρια Παθολογίας, ένας Επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής, ένας Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός Βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ Μικροβιολογίας, 10 Αγροτικοί Γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι Ιατρικών Εργαστηρίων, μία εργαζόμενη για Βοηθητικό-Υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος Καθαριότητας».

Ως προς την έκκληση -εδώ και πολλές ημέρες- των εργαζομένων στο νοσοκομείο Καστοριάς για την προμήθεια με ατομικά μέσα προστασίας, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως έχουν ήδη αποσταλεί τα εξής Μέσα Ατομικής Προστασίας: πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά», αναφέρει ο Υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες φορέων της Καστοριάς, ο υπουργός αναφέρει:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς λειτουργεί σε επίπεδο ΤΕΠ, ΤΕΠ για COVID-19 και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες υπόπτων περιστατικών στη παθολογική κλινική και για τη στήριξή του, διασφαλίστηκε η αναγκαιότητα διακομιδής στα όμορα νοσοκομεία Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Μέσης Μακεδονίας, όλων των περιστατικών. Τέλος, στη Καστοριά βρίσκεται 5μελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον ιατρό κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο».

«Δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε», καταλήγει ο υπουργός Υγείας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις