Logo

Κοροναϊός - Νέα Υόρκη: 728 νεκροί και 52.318 κρούσματα - Αναβάλλονται οι προκριματικές εκλογές



 
 

Σε ...Λομβαρδία των Ηνωμένων Πολιτειών, εξελίσσεται η πολιτεία της Νέας Υόρκης όπου 728 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 52.318 είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα του κοροναϊού.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι αναβάλλονται για τις 23 Ιουνίου οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Οι προκριματικές ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 28 Απριλίου.

«Είμαστε πίσω από τον ιό από την πρώτη ημέρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει», είπε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Δεν κερδίζεις με την άμυνα. Κερδίζεις με την επίθεση. Πρέπει να βγούμε μπροστά» συμπλήρωσε.
Ο Κουόμο είπε επίσης ότι ζήτησε από τα φαρμακεία να ξεκινήσουν παραδόσεις φαρμάκων κατ’ οίκον, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την κατασκευή τεσσάρων προσωρινών νοσοκομείων στην πόλη της Νέας Υόρκης, ώστε να προστεθούν στο δυναμικό επιπλέον 4.000 νοσοκομειακές κλίνες.

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 100.000 κρούσματα

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ο κορονοϊός SARS-CoV-2 βρίσκεται σε φάση εκθετικής εξάπλωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 100.000.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Πέμπτη την Ιταλία και την Κίνα και μετατράπηκαν στη χώρα με τα περισσότερα διαγνωσμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στον πλανήτη.

Χθες, Παρασκευή, καταμετρήθηκαν 15.000 περισσότερα κρούσματα από την Ιταλία και 20.000 περισσότερα από την Κίνα.

Ο αριθμός των νεκρών παραμένει πάντως μικρότερος στις ΗΠΑ από ό,τι σε αυτές τις δύο χώρες, ανέρχεται συνολικά σε 1.544.

Το ποσοστό θνησιμότητας της ασθένειας στις ΗΠΑ, με βάση τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ανέρχεται κατά συνέπεια σε 1,5%. Στην Ιταλία, φθάνει το 10,5%.

«Έχουμε κάνει περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και η δυνατότητά μας συνεχίζει να μεγαλώνει» ως προς τη διεξαγωγή τέτοιων εξετάσεων, διαβεβαίωσε χθες ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Αντίθετα την ανησυχία του εξέφρασε ο καθηγητής δημόσιας υγείας στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Τόμας Τσάι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Βλέπουμε αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, εισαγωγών σε νοσοκομεία, εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Και δυστυχώς, ο δείκτης θνησιμότητας θα ακολουθήσει αυτήν την τάση. Το ζήτημα είναι απλώς αν θα πάρει μέρες ή εβδομάδες», ανέφερε.

Εξάλλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Έλληνας γιατρός από τη Νέα Υόρκη Βασίλης Δέρμαχος, εξέφρασε την άποψη πως πρέπει ο Αμερικανός πρόεδρος να προχωρήσει σε lock down σε όλη την χώρα, εκφράζοντας την εκτίμηση πως τα κρούσματα στις ΗΠΑ θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο!

Επεσήμανε δε πως υπάρχουν πολλοί νέοι ασθενείς από 20 έως 30 ετών με προβλήματα στην αναπνοή τους και αναγκαστικά μεταφέρονται για νοσηλεία στην εντατική νοσοκομείων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις