Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το συνολικό αριθμό νεκρών που έχει καταγραφεί στην Κίνα από τον κοροναϊό, ενώ η Ιταλία εξακολουθεί να βιώνει τον εφιάλτη της φονικής πανδημίας.
Συγκεκριμένα, οι θάνατοι στις ΗΠΑ έφθασαν την Τρίτη τους 3.393 με τη χώρα να κατατάσσεται πλέον τρίτη σε θύματα παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.
Το μήνυμα «μείνετε στο σπίτι» απευθύνεται στους Αμερικανούς από αξιωματούχους του τομέα υγείας, οι οποίοι απευθύνουν έκκληση σε όλους τους πολίτες για εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας.
Παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί πάνω από 800.000 κρούσματα της νόσου Covid-19 και περισσότεροι από 39.000 θάνατοι.
Πάνω από 9.000 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα στη Νέα Υόρκη
Το μεγάλο βάρος το σηκώνει η Νέα Υόρκη, όπου ο αρι9μός των ανθρώπων που έχουν εξετασθεί και έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό αυξήθηκε πάνω από 9.000 μέσα σε μια μέρα, φτάνοντας τους 75.795, ενώ καταγράφηκαν 332 νέοι θάνατοι, (αύξηση 27%) αγγίζοντας τους 1.550 (από 1.218) ανακοίνωσε την Τρίτη ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο, δηλώνοντας παράλληλα πως ο αδερφός του, παρουσιαστής ειδήσεων στο CNN, Κρις Κουόμο βρέθηκε θετικός.
«Ο ιός είναι πιο ισχυρός και πιο επικίνδυνος από όσο περιμέναμε», δήλωσε ο Κουόμο στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων και συμπλήρωσε: «Ο αδερφός μου Κρις είναι θετικός στον ιό, το μάθαμε σήμερα το πρωί. Θα γίνει καλά, είναι νέος, δυνατός, όχι τόσο δυνατός όσο νομίζει...αλλά θα είναι μια χαρά. Μίλησα μαζί του σήμερα το πρωί και θα μπει σε καραντίνα στο υπόγειό του».
Τέλος ανακοίνωσε πως η πολιτεία παρήγγειλε από την Κίνα 17.000 αναπνευστήρες, με τιμή 25.000 δολάρια τον καθένα.
Στο μεταξύ αξιωματικοί θέλουν να δημιουργήσουν εκατοντάδες προσωρινά νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα χιλιάδες νέα κρούσματα Covid-19 που διαγιγνώσκονται καθημερινά.
Το Σώμα Μηχανικών του αμερικανικού στρατού, που μετέτρεψε ένα συνεδριακό κέντρο στη Νέα Υόρκη σε νοσοκομείο 1.000 κλινών σε διάστημα μίας εβδομάδας, αναζητεί ξενοδοχεία, κοιτώνες, συνεδριακά κέντρα και μεγάλους ανοιχτούς χώρους για να κατασκευάσει τουλάχιστον 341 προσωρινά νοσοκομεία, γνωστοποίησε την Τρίτη ο επικεφαλής του σώματος.
«Το μέγεθος είναι τεράστιο», είπε ο αντιστράτηγος Τοντ Σιμονάιτ στην εκπομπή "Good Morning America" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC News. «Αναζητούμε αυτή τη στιγμή περίπου 341 διαφορετικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα». Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να φθάσει έως 100.000 με 200.000.
Ιταλία: Άλλη μία δραματική ημέρα
Η Τρίτη ήταν μία άλλη δραματική ημέρα για την Ιταλία, καθώς οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό μέσα στο τελευταίο 24ωρο ανήλθαν στους 837.
Την ίδια ώρα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα είναι 105.792, ενώ οι νεκροί έφθασαν τους 12.428.
Παράλληλα, 15.729 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα το σύνολο κρουσμάτων ήταν 101.739 και είχαν χάσει την ζωή τους 11.591 άνθρωποι, ενώ 14.620 είχαν θεραπευθεί.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 4.053 νέα κρούσματα, ενώ 1.109 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
Συνολικά 4.023 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.192 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.
Για 45.420 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Στην Λομβαρδία, τα συνολικά περιστατικά είναι 43.208 και οι νεκροί 7.199 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 14.074 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.644.
Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 9.155, με 477 νεκρούς. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να είναι χαμηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ο αριθμός των νεκρών παραμένει πολύ υψηλός.
Σύμφωνα με το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, ο ιός έχει αγγίξει το υψηλότερο σημείο διάδοσής του και αναμένεται, μετά από κάποιες ημέρες, να αρχίσει η καθοδική πορεία. Υπό τον όρο, όμως, ότι όλοι θα σεβαστούν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2020 από directNEWS.gr